In detail

Honden en kinderen: dus alles gaat goed

Honden en kinderen: dus alles gaat goedWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kinderen en honden kunnen de beste vrienden worden als ze zich aan bepaalde regels houden en rekening met elkaar houden. Voordat een hond zich bij de familie aansluit, moet u voldoende tijd nemen om te kiezen en voor te bereiden. Honden en kinderen kunnen elkaar prachtig aanvullen - Shutterstock / Stone36

Uw kinderen willen al heel lang een hond en wilt u ook met viervoeters? Met voldoende planning is het niet zo moeilijk om honden en kinderen aan elkaar te laten wennen.

Kies een familiehond zorgvuldig

Het hangt in grote mate af van hondentraining en hondpersoonlijkheid hoe goed honden aan kinderen kunnen worden geadresseerd, maar sommige hondenrassen worden als bijzonder gezinsvriendelijk beschouwd. Grote familiehonden zijn bijvoorbeeld de Labrador, de Golden Retriever of de Belgische en Duitse herder. Als u liever kleine familiehonden opneemt, zijn de mopshond of de Maltese een goede keuze. Middelgrote rassen die geschikt zijn als familiehonden zijn beagle, poedel of bobtail.

In het ideale geval zijn de honden sinds hun geboorte aan kinderen gewend, zodat de nakomelingen niet helemaal nieuw voor ze zijn als ze bij u thuis komen. Zowel bij de fokker als bij het dierenasiel kun je naar familiehonden zoeken. Het beste is om een ​​fokker te vinden die kinderen heeft, of in het asiel te vragen of er honden met kinderervaring in hun zorg zijn. Honden die gewend zijn om met kleine mensen om te gaan, zijn vriendelijk, geduldig en willen hun mensen behagen.

Deze tien schattige familiehonden zijn dol op kinderen!

Kinderen voorbereiden op honden

Als uw kinderen al twee tot drie jaar oud zijn, kunt u ze betrekken bij het zoeken naar de perfecte hond voor uw gezin. Vanaf deze leeftijd zijn de kleintjes meestal klaar om eenvoudige basisregels voor het omgaan met de viervoetige vriend te begrijpen en zich eraan te houden. Leg uw kinderen uit dat honden geen zacht speelgoed zijn en dat ze gevoelens van pijn of angst kunnen voelen. De arme man bij de staart of oren trekken, naar hem schreeuwen, hem aankleden, zijn speelgoed wegnemen of erop klimmen moet vanaf het begin taboe zijn. De kleintjes moeten ook respecteren dat honden moeten rusten als ze eten of slapen.

Leer uw kinderen de lichaamstaal van de hond zodat ze de waarschuwingsborden tijdig kunnen herkennen. Als de hond zijn snuit geeuwt of likt, krabt of wegkijkt, zijn dit de eerste tekenen van onzekerheid en stress. Hij gromt, legt zijn oren op en ontbloot zijn tanden, het is vaak te laat en hij staat op het punt te bijten. Daarom is het veiliger om honden met rust te laten en ze niet lastig te vallen als ze maar enigszins onrustig zijn.

Laat de hond en het kind niet alleen

Zelfs als u uw kinderen en de hond goed hebt opgevoed, kunnen gevaarlijke incidenten optreden. Honden kunnen bijvoorbeeld ergens bang voor zijn en zich dan abnormaal gedragen. Of er gebeurt een ongeluk met uw kind en het doet de hond per ongeluk pijn. Laat daarom honden en kinderen niet zonder toezicht met elkaar spelen en begeleid uw nakomelingen tijdens gezamenlijke hondenwandelingen.

Vanaf ongeveer twaalf jaar kunt u er meestal op vertrouwen dat uw kind alleen met de hond gaat wandelen. Dan kunt u uw zoon of dochter actief betrekken bij hondentraining. Op deze manier versterk je de relatie tussen je kind en de viervoetige vriend en leert je kind op een speelse manier verantwoordelijkheid te nemen en compassie te voelen voor andere levende wezens.


Video: Kinderen voor Kinderen Festival 1991 - Honden (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos