Opmerkingen

Hoe uw hond voor te bereiden op anesthesie


Uw hond heeft een operatie nodig? Als het geen poliklinische operatie is, is anesthesie meestal noodzakelijk. Om de dierenarts uw pelsneus gemakkelijk de droomwereld in te sturen, zijn enkele voorbereidende maatregelen noodzakelijk. Om de operatie soepel te laten verlopen, moet de hond nuchter zijn - sluitertijd / improviseren

Om ervoor te zorgen dat uw hond niet op de hoogte is van de operatie, wordt hij vooraf onder narcose gebracht. De dokter doet dit natuurlijk. Maar als de eigenaar, moet u ook een paar dingen overwegen. Dit begint thuis, enkele uren voor de eigenlijke procedure. Volg in principe altijd de instructies van de dierenarts.

Hond moet enkele uren voor verdoving honger lijden

Net als mensen moeten honden nuchter zijn op het moment van de operatie. Een lege maag is belangrijk omdat het spijsverteringsproces van het voer anders de bloedsomloop beïnvloedt. Bovendien kunnen de verdovende middelen (anesthetica) misselijkheid veroorzaken op een volle maag en dan braakt uw hond onder verdoving. Dit kan erg gevaarlijk zijn.

De meeste dierenartsen zeggen: je moet je hond niet langer twaalf uur voor de operatie voeren. Traktaties zijn ook taboe in de tijd, maar water is toegestaan ​​in kleine hoeveelheden. Zorg ervoor dat de hond geen eten in het appartement kan stelen. Belangrijk: als uw Wuff regelmatig medicatie krijgt, raadpleeg dan de dierenarts of deze al dan niet vóór de operatie moet worden toegediend.

Als de hond bang is voor de dierenarts: tips

Als uw hond ziek is, is onvermijdelijk naar de dokter gaan. Als angst voor de dierenartsbehandeling ...

Licht opnieuw op voor de operatie

Het is raadzaam om voor de operatie opnieuw een kleine hond uit te laten. De patiënt kan zichzelf weer ontlasten, idealiter de blaas en darm legen.

Dit is logisch omdat de dierenarts niet zo goed kan werken met een volle darm en volle blaas. Het betekent ook minder stress voor uw hond wanneer hij wakker wordt uit anesthesie zonder onmiddellijk naar buiten te hoeven gaan.

Geen stress voor de operatie

Uw hond moet zo weinig mogelijk stress ervaren op de dag vóór en op de dag van de procedure. Als uw hond volledig ontspannen naar de dierenarts gaat, kan hij na anesthesie beter herstellen. Het is het beste om rustige wandelingen te maken en opwinding te voorkomen.

Video: Sterilisatie hond (Mei 2020).