Informatie

Kattenvoer voor de gezondheid van de urinewegen

Kattenvoer voor de gezondheid van de urinewegen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kattenvoer voor de gezondheid van de urinewegen

Als je een kat hebt, kunnen ze een geweldige metgezel voor je zijn en een bron van plezier. Het is belangrijk om uw huisdier voeding te geven die bij zijn of haar gezondheid past. Met het dieet van uw kat bent u de baas. Als verantwoordelijke huisdiereigenaar moet je ze goed voeren.

De voeding van uw kat bestaat uit het voer dat u voor hem kiest. Het is niet zo eenvoudig om te bepalen wat het beste is voor de voeding van uw kat, dus uw eerste stap is het bepalen van hun voedingsbehoeften.

Katten eten gewoonlijk ongeveer anderhalf tot twee keer hun eigen lichaamsgewicht aan voer per dag. Het dieet van uw kat moet echter gebaseerd zijn op zijn eigen behoeften en niet op wat u voor hem wenst. Om deze reden is het altijd het beste om uw dierenarts om zijn mening te vragen over wat uw kat nodig heeft om gezond te blijven.

Hoe helpt het dieet van een kat bij de gezondheid van de urinewegen?

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij een kat is de ontwikkeling van een urineweginfectie. Je hebt misschien gemerkt dat je kat vaak naar zijn of haar achterste gebied kijkt. Katten plassen om hun lichaam schoon en gezond te houden. Omdat ze de blaas van de kat gebruiken als de plaats waar ze urine opslaan, kan de kat behoorlijk ziek worden als hun blaas geïnfecteerd raakt.

Het urinewegstelsel omvat twee nieren en de blaas, en dit omvat de urethra die zich uitstrekt van de blaas, door de urineopening (de urogenitale opening genoemd) en naar beneden in het bekken.

Een urineweginfectie is een bacteriële infectie die zich door het hele lichaam kan verspreiden. Een kat kan een urineweginfectie krijgen in de urine-opening, de urethra, de blaas, de nier, de urineleider en de nieren. In het geval van een kat zijn de meest voorkomende symptomen de constante behoefte om te plassen, braken of diarree, verminderde eetlust en bloed in de urine. In ernstige gevallen kunnen de nieren van een kat geïnfecteerd raken, dus de beste behandeling is om de kat meteen naar de dierenarts te brengen.

De reden dat uw kat naar zijn achterste kijkt, is dat hij u probeert te laten weten dat er iets mis is met zijn urinewegen. Als u uw kat niet onmiddellijk naar de dierenarts brengt, kunnen ze overlijden. U kunt dit voorkomen door de urinewegen gezond te houden. Het is belangrijk om uw kat een uitgebalanceerd dieet te geven.

Het urinestelsel bestaat uit:

De blaas.

De urethra die zich uitstrekt van de blaas, door de urine-opening (de urogenitale opening genoemd) en naar beneden in het bekken.

De nieren.

De urineleider die zich uitstrekt van de nieren naar de blaas.

Als u merkt dat uw kat vaak plast, of helemaal niet, of bloed in de urine heeft, kan er sprake zijn van een infectie. Het goede nieuws is dat er behandelingen zijn die u kunt proberen om ernstigere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wanneer een kat een urineweginfectie heeft, moeten ze eten. Ze moeten ook water drinken.

U kunt uw kat voor behandeling naar een dierenarts brengen, maar het is veel gemakkelijker voor hen om de benodigde behandeling te krijgen als u ze eerst de juiste voeding geeft.

Uw kat het juiste voer geven voor de gezondheid van de urinewegen

Het beste is om uw kat voer te geven dat speciaal is ontworpen om de urinewegen te behandelen. Op deze manier krijgt uw kat de juiste voeding die nuttig kan zijn bij de behandeling van urinewegaandoeningen.

Als u een kitten of een jonge kat heeft, is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te voeren. Het dieet van uw kat zal hem helpen gezond te blijven als hij opgroeit. Je kunt pas wt als ze volwassen katten zijn om ze goed eten te geven.

Wanneer u uw kat een gezond dieet geeft, helpt u het urinewegstelsel van uw kat te verbeteren.

Sommige voedingsmiddelen die u kunt gebruiken

Sommige voedingsmiddelen die u voor uw kat kunt gebruiken, zijn onder meer:

Runderbouillon. Een goede manier om wat rundvlees aan het dieet van uw kat toe te voegen, is door een bouillon te maken van runderbotten en dit als drankje voor ze te gebruiken. Het is goed voor hun urinewegen omdat het het aminozuur lysine bevat.

Omega-3 vetzuren. Deze vetzuren maken deel uit van de essentiële vetzuren. Ze kunnen ook helpen bij het onderhoud van het urinestelsel van een kat. Je kunt deze vetzuren in capsulevorm kopen en je moet ze een paar keer per dag aan je kat geven.

probiotica. Sommige voedingsmiddelen met een hogere concentratie probiotica zijn:

Kattenmelk. Als uw kat van de smaak van melk houdt, kunt u zijn eigen kattenmelk maken. Op deze manier heeft u controle over de ingrediënten die uw kat binnenkrijgt.

Zelfgemaakt eten. Er zijn veel zelfgemaakte gerechten die je kunt maken, maar je moet weten wat je moet doen om de smaak te verbeteren. Sommige voedingsmiddelen die u uw kat kunt geven, zijn onder meer:

Fruit. Sommige katten houden van de smaak van fruit, dus je kunt ze vers fruit geven, zoals bananen en druiven.

Gedroogd fruit. Als je je kat gedroogd fruit geeft, krijgen ze een andere smaak. U zult wat moeten experimenteren om het beste gedroogd fruitvoer voor uw kat te vinden.

Droog kattenvoer. Een van de beste droge kattenvoeding die u uw kat kunt geven, is het Science Diet for Adult Cats. Dit is een complete voeding voor uw kat die hem of haar alles geeft wat ze nodig heeft.

Kattenvoer uit blik. U kunt uw kat ook kattenvoer uit blik voeren, zoals het Science Diet for Adult Cats. Dit ingeblikte voedsel bevat veel eiwitten en voedingsstoffen en is gemakkelijk te maken.

Kattenvoer uit blik. Een van de beste kattenvoeding in blik die u uw kat kunt voeren, is het Science Diet for Adult Cats. Dit ingeblikte voedsel bevat veel eiwitten en voedingsstoffen en is gemakkelijk te maken.

Welke soorten voedsel zijn het beste voor de gezondheid van de urinewegen?

Als je een kat hebt, moet je ervoor zorgen dat ze dat ook zijn


Bekijk de video: Uitscheiding 3 Lagere urinewegen (Mei 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos