In detail

Hoe herkennen honden hun favoriete mensen?


U bent er zeker van dat uw hond u altijd onmiddellijk zal herkennen wanneer u de kamer binnenkomt of wanneer hij u in het park zoekt. Maar waarom is dat zo? Herkent hij je aan geur, gezicht, stem, je bewegingen? Onderzoekers zeggen: de dieren identificeren hun favoriete mensen door al deze dingen. Gedetecteerd! Honden kunnen mensen op verschillende manieren herkennen - Shutterstock / oneinchpunch

Tot nu toe leek het duidelijk dat honden hun favoriete mensen herkennen aan de geur van hun enorm krachtige hondenneus. Niet iedereen weet echter dat de slimme viervoetige vrienden ook hun menselijke vrienden van anderen kunnen onderscheiden door hun gezichten en hun bewegingen, d.w.z. de gebaren.

De neus is het belangrijkste herkenningsorgaan

Het reukvermogen van een hond helpt dieren in bijna alle situaties. Honden ruiken bijvoorbeeld vele malen beter met hun neus dan, bijvoorbeeld, mensen met hun. Binnen enkele seconden kan een hond zijn favoriete persoon en hun individuele geur ruiken - zelfs in grote menigten.

Honden herkennen gezichten

Door verschillende experimenten ontdekten onderzoekers dat honden menselijke gezichten kunnen herkennen, zelfs op foto's. In één experiment keken de pelsneuzen naar foto's van verschillende mensen. De dieren concentreerden beelden met de portretten van mensen die ze veel intenser kenden dan die van andere mensen.

Hondenintelligentie: hoe slim zijn de vierbenige vrienden?

Het beantwoorden van de vraag over hondenintelligentie is moeilijk. Honden kunnen ...

Stem en gebaar ook belangrijk

Niet alleen de neus van de hond, maar ook het gehoor van de hond is buitengewoon goed. Geen wonder dat honden stemmen kunnen onderscheiden en ook hun favoriete mensen kunnen identificeren aan de hand van hun individuele stemmen.

Gebaren spelen ook een rol in het herkenningsproces. Honden hebben een scherp gevoel voor lichaamstaal, omdat ze, zoals de meeste dieren, voornamelijk communiceren met behulp van lichaamstaal. Elke meester en elke vrouw beweegt anders - honden registreren dit.

Video: DIEREN: Kun jij de emoties van jouw huisdier herkennen? (Juni- 2020).