Informatie

Canicross: het speciale joggen met de hond


Vraag je je ook af hoe je sneller kunt joggen? Heel eenvoudig: laat je hond je trekken! Canicross is de naam van de nieuwe hondensport waarbij je je viervoetige vriend kunt laten trekken. Lees hier meer over joggen met je hond. Canicross is goed voor lichaam en geest, maar moet beter worden gedaan op zachte, pootvriendelijke grond dan hier te zien - Shutterstock / Raquel Pedrosa

Canicross is ontstaan ​​uit sledehondensport en is niet erg bekend in Duitsland. De trekhondensport is praktisch geschikt voor elke hond, omdat iedereen kan leren kanoën. Overigens wordt ook de vriendschap tussen mens en hond versterkt.

Dit is hoe Canicross werkt

De trekhondensport is een langlaufrun, waarbij tweebenige en vierbenige vrienden met elkaar zijn verbonden door een flexibele riem. Deze is maximaal twee meter lang en speciaal gemaakt voor Canicross. De leidende hond draagt ​​aan één kant een hondentuig, dat doet denken aan een sledehondentuig en dat zo is gebouwd dat uw hond niet zo vernauwd is en goed ademt. Aan de andere kant is de persoon verbonden met de hond via zijn riem, die over de rug gaat en eruit ziet als een gewichthefriem. De eigenaar of meesteres die erachter loopt heeft armruimte en kan beter joggen. In de video kun je zien hoe de sport werkt:

Canicross is eigenlijk een sport die wordt gespeeld in competities. U kunt Canicross ook privé runnen met uw hond. Een typisch canicrossgebied is het bos. Hondensport kan echter overal in de natuur worden beoefend. Het is belangrijk dat u het beste niet verwacht dat uw hond een buitentemperatuur van meer dan 18 graden Celsius heeft - dit zou het cardiovasculaire systeem te veel belasten, omdat de sport behoorlijk vermoeiend en veeleisend is. Overigens ook voor mensen. Met een hond voorop ren je gemiddeld 4 km / u sneller dan normaal, maar tegelijkertijd ben je enigszins opgelucht door te trekken. Over het algemeen wordt het lichaam meer uitgedaagd dan bij normaal joggen.

Koop geschikte hondentuigen van gespecialiseerde winkels

Als u een hondentuig voor uw vierbenige vriend wilt kopen, hebt u de keuze tussen verschillende ...

Train dog sport vereist mensen en honden

Canicross spreekt het jachtinstinct van onze pelsneuzen aan. Goed getrainde honden kunnen niet worden afgeleid tijdens het rennen, dus ze snuffelen niet rond of communiceren niet met andere honden. De opdrachten "Trek!", "Doorgaan!", "Juist!" en "links!" zijn de enige woorden die zijn toegestaan ​​onder concurrentievoorwaarden. Sport bevordert de fitheid en het uithoudingsvermogen van mensen en honden. Bovendien wordt de relatie tussen de twee versterkt, omdat je constant verbonden bent en in harmonie met de ander loopt.

Video: Hondenhobby Canicross (April 2020).