Artikel

Kat en aquarium: waar u rekening mee moet houden


Een kat vasthouden en een aquarium kopen is geen contradictio in terminis: visliefhebbers kunnen zelfs blij zijn: als een "kattenbioscoop" biedt het aquarium verveelde appartementkatten waardevol amusement. Het enige belangrijke is om passende veiligheidsmaatregelen te nemen. Kat en aquarium harmoniëren beter dan je zou verwachten - Afbeelding: Shutterstock / You Touch Pix van EuToch

Katten en zoet- of zoutwaterbewoners passen beter bij elkaar dan je op het eerste gezicht zou denken. Om ervoor te zorgen dat vissen niet in de maag van uw kat terechtkomen als een onverwachte lunch snack, moet u enkele veiligheidsmaatregelen nemen.

Vis- en pelsneuzen: zo wordt het aquarium kattenveilig

Als u een aquarium in een kattenhuishouden wilt opzetten, is de hoogste prioriteit natuurlijk om ervoor te zorgen dat de kat niet bij de vis kan komen. Zorg ervoor dat het aquarium is uitgerust met een stevige afdekking en stabiel is - anders zou er een ongeluk kunnen ontstaan ​​als de nieuwsgierige kat op de visbehuizing klimt en deze mogelijk van de tafel of plank gooit.

Veel katten liggen ook graag op het aquariumdeksel omdat het door de verlichting aangenaam opwarmt - dit moet u ook overwegen bij het opstellen. Een open aquarium daarentegen is niet erg geschikt voor katteneigenaren - het kan te snel gebeuren dat de huistijger begint te "vissen" naar zijn visachtige huisgenoten.

Het aquarium als een "kattenbioscoop"

Een aquarium biedt zijn menselijke eigenaar niet alleen entertainment en ontspanning, veel katten zijn ook gefascineerd door de bewegingen van de vissen achter het glas. Het aquarium biedt daarom praktische activiteit, vooral voor binnenkatten die veel alleen zijn. Sommige katten liggen zelfs urenlang voor de glazen tank en kijken naar de miniatuur onderwaterwereld alsof ze gehypnotiseerd zijn.

Een aquarium kopen is alleen de moeite waard als u genoeg tijd en motivatie hebt om voor de vissen en hun behoeften te zorgen. Als je alleen een pure "kattenbioscoop" nodig hebt, zijn een paar fladderende tapes voor het raam voldoende om naar je fluwelen poot te kijken.

Tien anti-vervelingstips voor katten

Video: Aquarium vissen inslapen: HOE + PRAKTIJK voorbeeld helaas. Aquarium Sunshine Valley (Mei 2020).