Opmerkingen

Hoe de hond gezond blijft: 5 tips

Hoe de hond gezond blijft: 5 tips


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Helaas leeft een hond niet voor altijd, maar met een paar tips blijft hij lang gezond en alert. Dit omvat goede voeding, goed verzorgde tanden en andere preventieve maatregelen. Hoe vermijdbare ziekten te voorkomen: Blijf lang gezond, kleine hond! - Shutterstock / Anna Hoychuk

Elke hondenbezitter wil dat zijn schat zo lang mogelijk fit en gezond blijft. Goede preventieve zorg is meestal het beste medicijn voor de hond. De volgende vijf tips zullen u helpen.

1. Welk dieet is gezond?

Het hangt onder andere af van de grootte, activiteit en leeftijd van de hond, welk dieet er gezond voor is. Een puppy heeft andere voedingsstoffen nodig dan een senior. Een hond die veel beweegt, heeft meer energie nodig dan een gezellige vierbenige vriend. In principe moet u uw dierenvriend echter regelmatig voeden en niet te vaak van hondenvoer veranderen. Anders kan het gevoelige spijsverteringskanaal van de hond door elkaar lopen.

Zeer kleine en zeer grote honden verdragen ook twee kleinere maaltijden per dag beter dan een grotere. Als de hond zijn kom niet leeg eet, is het het beste om zijn voedsel tot de volgende maaltijd in de koelkast te zetten. Neem het voedsel echter een half uur voor het voeren eruit, zodat het niet te koud en dus beter verteerbaar is. Honden hebben vlees van hoge kwaliteit nodig, zoals rundvlees, lamsvlees of kip, evenals plantaardige componenten zoals granen, gekookte rijst, aardappelen of pasta in hun kom.

2. Tandheelkundige zorg voor de viervoeter

Een hond moet ook regelmatig tanden poetsen zodat hij gezond blijft. Liefdevol wennen aan de tandenborstel en gebruik een speciale hondentandpasta. Als tandenborstel kunt u een zachte hand of elektrische tandenborstel voor mensen gebruiken. Als u vaste tijden kiest voor de tandverzorging van uw favoriet, wordt dit binnenkort routine. Dan zul je al vroeg zien of cariës, tandsteen of ontsteking zijn gevormd, en je kunt dus gevaarlijke secundaire ziekten voorkomen.

Hoe u de juiste dierenarts voor uw hond kunt vinden

Als uw hond ziek wordt, moet hij naar de dierenarts gaan. De meeste meesters zetten zojuist ...

3. Wormen, teken en vlooien bij honden

Zo nu en dan komt het voor dat een hond vlooien, wormen of teken vangt, die op hun beurt ziekten kunnen veroorzaken. Vlooien zijn het hele jaar door gevaarlijk voor je viervoetige vriend en ze kunnen wormen overbrengen. Regelmatige verzorging met een wekelijks bad, vlooienkam en borstel worden daarom aanbevolen, zodat de parasieten zich niet te thuis voelen op de vacht van de hond. Bovendien is een ontwormende behandeling om de drie tot zes maanden aan te raden. Teken moeten worden verwijderd zodra u ze ziet. Anders zal uw dierenarts u graag adviseren over het voorkomen van ongenode gasten.

4. Voorkom overgewicht!

Met al het heerlijke eten dat je je viervoetige vriend verwent, is voldoende beweging ook essentieel voor de hond. Dit is de enige manier waarop hij een gewicht kan behouden dat gezond voor hem is. Regelmatige wandelingen, behendigheidstraining en games houden mensen en dieren fit en leuk!

5. Belangrijke vaccinaties

Ten slotte zijn er een aantal vaccinaties die worden aanbevolen voor de hond. Op deze manier kunnen ziekten zoals hondenziekte, leptospirose, hepatitis, borreliose, hondsdolheid, kennelhoest en infecties met het parvovirus worden voorkomen. Een keer per jaar moet de vierbenige vriend ook van top tot teen worden gecontroleerd bij de dierenarts. Indien nodig kunnen de vaccinaties worden ververst indien nodig.


Video: Je snot verraadt hoe ziek je bent, kijk maar naar de kleur - RTL NIEUWS (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Yazid

  Je staat de fout toe. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 2. Taro

  Het spijt ons, maar het kan u meer informatie geven.

 3. Fineen

  Mijn vriend, er is veel om over te schrijven, ... maar dat! Hoge vijf!

 4. Tudal

  Ik denk dat je het fout hebt. We moeten bespreken. Schrijf me in PM, spreek.

 5. Bartram

  Transcriptie van MS Internet Explorer: [Microsoft Internet beschadigd] Fouten zijn van menselijke aard en ze gebruiken deze eigenschap vaak en met plezier. De neushoorn ziet niet goed, maar met zijn gewicht is dat niet zijn probleem ... Schimmel vermenigvuldigt zich met sporen. Maak geen ruzie met schimmel! Een druppel nicotine doodt het paard en scheurt de hamster aan stukken.

 6. Jesse

  Net wat nodig is, ik doe mee. Samen kunnen we tot het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.

 7. Stiabhan

  OKÉ! Iedereen zou zo schrijvenSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos