Informatie

Hoe je jaloerse honden kunt stoppen

Hoe je jaloerse honden kunt stoppenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als het monster met groene ogen je harige achtervolgt, wanhoop dan niet. Omdat je Rover en Fido niet kunt laten zitten voor een gesprek, moet je een plan ontwerpen om met de jaloezie om te gaan. Of je nu te maken hebt met jaloezie tussen honden of jaloezie waarbij jij of een voorwerp betrokken is, hoe eerder je het probleem aanpakt, hoe beter. Onopgeloste jaloezie kan leiden tot totale vechtwedstrijden - niet leuk voor alle betrokkenen.

Stap 1

Stel vast waar de jaloezie over gaat. Beschermt Rover je - wil hij je niet delen met andere dieren of mensen? Of gaat de jaloezie meer over voorwerpen als speelgoed of een hondenmand? Bezitterig gedrag kan verschijnen in de vorm van agressie of het kan er ook voor zorgen dat Rover zich depressief voelt - "Waarom ben ik niet meer de enige?" - en zijn eetlust verliezen.

Stap 2

Probeer de routine die u vroeger had te "herstellen". Als Rover's jaloezie een recente ontwikkeling is, dan is er iets in zijn leven veranderd. Heb je onlangs een nieuwe puppy mee naar huis genomen en ben je nu de hele tijd aan het kletsen en kirren over de nieuwe bal van bont? Geen wonder dat Rover jaloers is. Misschien ben je onlangs van baan veranderd en maak je geen lange ochtendwandelingen meer met hem. Of misschien, het ergste van alles, je hebt net een nieuw vriendje mee naar huis genomen of een baby gekregen - en Rover moet plotseling je liefde met iemand anders delen.

Stap 3

Breng meer tijd door met Rover. Als je nu een ander hondje thuis hebt, zorg er dan voor dat Rover wat "tijd alleen" met je krijgt als je kunt bal spelen, een wandeling kunt maken of op de bank kunt knuffelen zonder dat er een "nieuwe hond" in de buurt is. Ervaar het nieuwe hondje ook jaloezie? Geef dan beide hondjes hun eigen tijd met jou. Als jullie allemaal samen zijn, zorg er dan voor dat je je aandacht evenredig verdeelt over de honden. Speel geen favorieten, zelfs niet als je een favoriete hond hebt.

Stap 4

Elimineer wat de jaloezie veroorzaakt. Vechten de honden om wie een bepaald speeltje bezit? Koop een tweede speeltje dat er precies hetzelfde uitziet of berg het speeltje op. Als je maar één jaloerse hond hebt - en een die de woede van die jaloezie lijdt - zorg er dan voor dat je meer aandacht besteedt aan de jaloerse hond. Zorg ervoor dat hij zich niet ontheemd voelt. Aai hem voor de andere hond. En laat een nieuw hondje niet plotseling al het speelgoed, de bedden en de botten stelen. Als je stelen in actie ziet, herstel dan het gestolen voorwerp en breng het terug naar de jaloerse hond. Hij zal zien dat je zijn positie respecteert en wat meer ontspant.

Referenties


Bekijk de video: ZÓ herken je een NEPPE VRIENDIN! (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos