Informatie

Stadia van gehoorzaamheid van de hond

Stadia van gehoorzaamheid van de hondWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uw hond leren gehoorzaam te zijn, is een van de beste dingen die u voor haar kunt doen. Gehoorzaamheidsvaardigheden variëren van puppy tot gevorderd, en als u de verschillende stadia kent, kunt u de juiste vaardigheden bepalen om uw harige vriend te leren.

Puppy-vaardigheden

De basis van gehoorzaamheidstraining voor honden begint zodra uw puppy thuiskomt. Uw puppy acclimatiseren aan een halsband of harnas, hem leren rustig aan de lijn te lopen en hem te laten wennen aan menselijke aanraking zijn allemaal basisvaardigheden die elke gehoorzame hond moet kennen. Focusvaardigheden zijn ook essentieel voor toekomstige training, omdat ze de hond leren om naar je te kijken en naar aanwijzingen te zoeken. Socialisatie is een ander belangrijk aspect van de groei en ontwikkeling van uw puppy. Schrijf hem in voor een puppy-speelles, of neem hem regelmatig mee naar het hondenpark om hem kennis te laten maken met nieuwe mensen en situaties.

Basis gehoorzaamheid

Basisgehoorzaamheid omvat eenvoudige vaardigheden, zoals zitten, zitten, komen en blijven. Deze vaardigheden zijn nodig om door te gaan naar een meer gevorderde gehoorzaamheidstraining en vormen het raamwerk voor meer gecompliceerde opdrachten. Gehoorzaamheid zou een leuk spel moeten zijn in plaats van een klus, en veel lessen zijn erop gericht om de stemming voor jou en je hond vrolijk en opwindend te houden. Basale gehoorzaamheid zet de socialisatie voort die als puppy is geleerd en leert hem in elke situatie kalm en ontspannen te blijven.

Tussentijdse gehoorzaamheid

Tussenliggende gehoorzaamheidscursussen zijn gericht op het perfectioneren van basisvaardigheden op het gebied van gehoorzaamheid en het introduceren van meer complexe oefeningen. Tussenliggende vaardigheden omvatten ook het toetsen van eerder aangeleerde commando's, zoals het verlengen van de duur van het 'verblijf' of uit het zicht gaan tijdens een 'neerwaartse' oefening. Trick-training is een ander facet van tussentijdse gehoorzaamheid, en trucs, zoals omrollen of het juiste speelgoed uit een stapel halen, zijn eenvoudiger te leren als je hond eenmaal de basisvaardigheden op het gebied van gehoorzaamheid onder de knie heeft.

Geavanceerde / competitieve gehoorzaamheid

Gevorderde gehoorzaamheidstraining is voorbehouden aan honden die intermediaire vaardigheden onder de knie hebben. Het hoogste niveau van gehoorzaamheidstraining is gericht op het perfectioneren van de vaardigheden van de hond, om ervoor te zorgen dat hij stabiel is en onder elke vorm van afleiding uw bevelen opvolgt. Veel gevorderde honden gaan over op competitieve gehoorzaamheid, wat hen voorbereidt om deel te nemen aan gesanctioneerde gehoorzaamheidsproeven. Bij deze proeven moeten de hond en de handler een reeks manoeuvres uitvoeren en worden ze beoordeeld op basis van hoe nauwkeurig ze presteren. Competitieve gehoorzaamheidsvaardigheden omvatten moeilijke commando's, zoals geurdiscriminatie en terugwinnen over hindernissen.

Referenties


Bekijk de video: Gehoorzaamheidstraining - Mijn hond - Tomu0026Co (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos