Informatie

De beste plekken om honden insulineshots te geven

De beste plekken om honden insulineshots te geven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zelfs als u niet van naalden houdt, hoeft uw hond een insuline-injectie te geven geen enge ervaring te zijn. Kies de beste plekken langs zijn lichaam waar de huid gemakkelijk van de spier kan worden getrokken.

Het belang van een juiste plaatsing

Losse huidplooien of vette plekken zijn ideale plekken om uw hond een injectie te geven. Het idee is om de insuline af te zetten in het vet onder de huid. Pak met de hand een stukje huid op dat de spuit niet vasthoudt en trek het voorzichtig in de vorm van een tentje van het lichaam af. Breng de naald in zodat het geneesmiddel in het vetgedeelte onder de huid doordringt. Een te oppervlakkige injectie voorkomt dat de volledige dosis insuline in zijn systeem wordt opgenomen. Te diep prikken zal de naald in zijn spier steken en pijn veroorzaken.

Tussen de schouders

Een losse huid aan de achterkant van de nek tussen de schouders is een van de gemakkelijkste plekken om uw hond zijn insuline te geven. Houd de spuit in de hand waarmee u schrijft en til met de andere de huidplooi op. Steek de naald onder een hoek van 45 graden door de huid en zorg ervoor dat u de naald er niet aan de andere kant uit duwt. Zorg ervoor dat de naald niet in een bloedvat zit door de zuiger iets naar achteren te trekken. Als u ziet dat er bloed in de spuit komt, moet u de naald eruit trekken en het opnieuw proberen.

Krijg een ruggengraat

Een andere gemakkelijke plaats om uw hond insuline te geven, is langs de bovenkant van zijn rug. Kies een plek binnen 3/4 inch tot 2 inch van de wervelkolom aan beide kanten en gebruik uw vingers om de huid te tenteren terwijl u de dosering injecteert. Door uw hond injecties langs zijn rug te geven, is het een gemakkelijke manier om de site elke keer te variëren om pijn te voorkomen. Verdeel mentaal de lengte van zijn rug tussen het uiteinde van zijn schouderbladen en zijn achterhand in drie of vier delen. Wissel de injectieplaats af langs de lengte van zijn rug aan elke kant van de wervelkolom om te voorkomen dat hij pijn krijgt.

Kies een kant

Sommige dierenartsen denken dat insuline het gemakkelijkst wordt opgenomen wanneer het in de zijkant van de borstkas of buik wordt geïnjecteerd. U kunt het schot geven terwijl de hond op zijn zij rust. Uw hond op zijn zij leggen is ideaal als uw hond tijdens de procedure de neiging heeft om rond te wiebelen. Laat uw helper een hand op zijn hoofd en achterhand leggen om hem in buikligging te houden terwijl u de opname toedient. Kies een plek tussen zijn voorste schouder en achterbeen waar de huid gemakkelijk van het lichaam kan worden weggetrokken.

Referenties


Bekijk de video: Vitamine B12 injecteren. Soofvlog 2018 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tojajar

  Het was een toevallig geval

 2. Panteleimon

  In my opinion, this is obvious. I would not like to develop this topic.

 3. Langdon

  Daarin zit iets. Nu werd me alles duidelijk, Hartelijk dank voor de informatie.

 4. Wynward

  En ik liep hier tegenaan.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos