Informatie

Mijn gesteriliseerde hond gedraagt ​​zich alsof ze loops is

Mijn gesteriliseerde hond gedraagt ​​zich alsof ze loops is


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mensen steriliseren hun vrouwelijke honden om een ​​paar redenen. In sommige gevallen kan een gesteriliseerd vrouwtje zich nog steeds gedragen alsof ze loops is. Er zijn een aantal mogelijke verklaringen voor dit fenomeen.

Het is waarschijnlijk het ovariële restsyndroom

Af en toe, nadat een hond is gesteriliseerd, lijkt ze weer krols te worden, zo snel als weken later of zo lang als jaren later. Ze zal alle gebruikelijke gedragssymptomen vertonen, evenals de fysieke, zoals bloeding en zwelling van de vulva. Ervan uitgaande dat uw hond echt werd gesteriliseerd en er geen verwarring was bij de operatie, is het fenomeen meestal het ovarieel restant-syndroom. Het treedt op wanneer een kleine hoeveelheid ovariumweefsel in uw hond achterblijft na sterilisatie en functioneel begint te worden.

Het syndroom kan worden behandeld

Hoewel honden met het ovarieel restant-syndroom niet zwanger kunnen worden, moeten ze toch worden behandeld. De beste manier van handelen is dat uw hond een verkennende laparotomie krijgt om het resterende eierstokweefsel te vinden en te verwijderen. Als dit niet lukt, of als uw hond nu te oud of te ziek is om geopereerd te worden, kunnen de symptomen worden behandeld met medicatie.

Gedragstherapie kan geschikt zijn

Loopse teefjes kunnen bepaald ongewenst gedrag vertonen, zoals agressie, angst en rondzwerven. Als uw hond zich op deze manier gedraagt ​​nadat hij is gesteriliseerd, maar geen fysieke tekenen van hitte vertoont, heeft ze misschien gewoon gedragsproblemen, vooral als ze de hele tijd zo is. Het beste wat u in dit geval kunt doen, is een professionele deskundige op het gebied van hondengedrag raadplegen.

Andere problemen kunnen aan de wortel liggen

Als uw hond de fysieke en gedragssymptomen van hitte vertoont, maar geen ovarieel restant-syndroom heeft, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een ander medisch probleem. Een aantal ziekten kan deze symptomen veroorzaken, waaronder bepaalde kwaadaardige tumoren. Het is essentieel dat u uw hond meteen naar een dierenarts brengt, zodat de oorzaak van haar symptomen kan worden vastgesteld en behandeld.


Bekijk de video: Hoe kan ik mijn hond zorgeloos alleen laten? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Karg

  ellendige gedachte

 2. Uilleam

  Wat uitstekende woorden

 3. Meztibei

  Natuurlijk. En ik liep hier tegenaan. Over dit thema kunnen we communiceren.

 4. Faegrel

  Naar mijn mening heeft hij het mis. Schrijf me in PM, spreek.

 5. Tamirat

  Ik heb het antwoord op uw vraag gevonden op google.com

 6. Brazilkree

  Ik denk dat je het fout hebt. Schrijf me in PM, we praten.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos