Informatie

Hoe snel kan een puppy haar eerste menstruatie hebben?

Hoe snel kan een puppy haar eerste menstruatie hebben?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je je nieuwe aanwinst niet meteen laat steriliseren, krijgt ze warmtecycli, ook wel oestrus genoemd. Als ze als het ware 'haar menstruatie heeft', wil je haar uit de buurt van andere honden houden. Anders zal ze zeker zwanger worden en je een nestje geven.

Als het gebeurd

De exacte leeftijd waarop uw pelsvriendin haar eerste menstruatie zal hebben, hangt af van haar ras. Het kan overal optreden van 6 tot 24 maanden oud. Meestal komt het voor aan het begin van het assortiment voor kleine rassen - Chihuahuas, Yorkies en miniatuurpoedels, om er maar een paar te noemen. Maar pups van grote rassen, waaronder onder meer boksers, bull mastiffs en Duitse doggen, krijgen hun eerste loops veel later. Elke hond is anders; uw dierenarts kan u een beter idee geven wanneer u de eerste oestrus kunt verwachten.

Uitkijken naar

Controleer het achterste uiteinde van uw puppy. Haar vulva zal dramatisch opzwellen als haar eerste hitte nadert, en je zult een bloederige afscheiding zien. Voordien plas ze misschien meer dan normaal en lijkt ze schichtig. Deze signalen laten je weten dat haar hormoonbalans aan het verschuiven is en dat ze zich opmaakt om te fokken.

Tijdsduur

De warmtecyclus duurt ongeveer 18 dagen. Ze is het vruchtbaarst ongeveer 12 dagen nadat het bloeden is begonnen. Naarmate de cyclus ten einde loopt, vertraagt ​​de ontlading en wordt deze roze.

Referenties


Bekijk de video: Puppy kopen in coronatijd? Niet doen! RTV Oost (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos