Informatie

Hoe snel na blootstelling vertoont een hond symptomen van Parvo?

Hoe snel na blootstelling vertoont een hond symptomen van Parvo?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Parvo is een eenzame DNA-streng die wordt beschermd door een eiwitmantel. Door uzelf te informeren over de symptomen en waarschuwingssignalen van dit virus, kunt u uw huisdier helpen om zo snel mogelijk op weg naar herstel te komen.

Hoe worden honden blootgesteld?

Parvovirus wordt meestal verspreid via de uitwerpselen van honden. Een geïnfecteerde hond zal het virus drie tot vier dagen na blootstelling in zijn ontlasting kwijtraken, voordat hij zelf symptomen vertoont. Een ons uitwerpselen van een geïnfecteerde hond bevat 30 miljard tot 35 miljard eenheden van het virus. Een miljard eenheden zijn genoeg om een ​​infectie te veroorzaken. Als een gezonde hond in contact komt met geïnfecteerde uitwerpselen of braaksel, kan hij de ziekte oplopen.

Garandeert blootstelling een infectie?

Parvovirus is zo vruchtbaar dat het het grootste deel van het milieu aantast, inclusief de lucht en de bodem. Als gevolg hiervan zijn de meeste honden ooit blootgesteld. Alleen omdat een hond wordt blootgesteld, wil nog niet zeggen dat hij ziek wordt. Puppy's jonger dan 6 maanden zijn het meest vatbaar, omdat hun immuunsysteem niet volledig is ontwikkeld. De meeste hondenslachtoffers zijn jonger dan een jaar oud, hoewel het virus ook volwassen honden kan treffen. Bepaalde rassen zijn vatbaarder voor de ziekte, waaronder Doberman pinschers, Duitse herders, Labrador retrievers en American Staffordshire Terriers.

Wanneer treden symptomen op?

Als het immuunsysteem van uw hond parvovirus oploopt, verschijnen de symptomen binnen vijf tot tien dagen na blootstelling. Sommige honden kunnen de symptomen echter al na drie dagen of zelfs 12 jaar vertonen. De aanvang is snel en de dood kan binnen enkele dagen zonder behandeling optreden. Symptomen zijn onder meer lethargie, koorts, bloederige diarree en buikklachten. Vaak is diarree zo overvloedig dat een hond zal sterven door shock veroorzaakt door snelle uitdroging. Onmiddellijke veterinaire zorg is vereist om overlijden te voorkomen. Honden die door een dierenarts worden behandeld, hebben een overlevingspercentage van 70 tot 80 procent. De uitzondering zijn kleine, jonge puppy's, Dobermann-pinschers en rottweilers. Hun overlevingskansen zijn 30 tot 50 procent. Op het moment dat u ernstige diarree en braken bij uw puppy opmerkt, haast u hem naar de dierenarts voor een parvo-test.

Hoe kan de blootstelling worden geminimaliseerd?

Isoleer geïnfecteerde honden om te voorkomen dat het virus zich naar andere huisdieren verspreidt. Het parvovirus is extreem winterhard en kan zes tot zeven maanden in de omgeving overleven. Ontsmet oppervlakken zoals kennels, vloeren en kommen met een chloorbleekmiddel. Meng een deel bleekmiddel met negen delen water. Vaccinaties kunnen effectief zijn bij het voorkomen van parvovirus, hoewel er een klein risico is dat uw puppy de ziekte oploopt door het vaccin. Puppy's moeten tussen de 6 en 8 weken oud worden gevaccineerd en elke twee tot vier weken opnieuw worden gevaccineerd totdat ze 4 maanden oud zijn.


Bekijk de video: Webinar: Economisch belang van de Belgische havens (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos