Informatie

Kleine honden die minder dan 10 kilo wegen


Veel honden waarvan we nu denken dat ze familieleden hebben, hebben werkhondenverleden, hoeden, halen en dragen lasten. Er is een grote verscheidenheid aan honden onder de 10 pond die vandaag uitblinken in die baan.

Speelgoedhonden

Kleine honden worden als "speelgoed" of "klein" beschouwd als ze niet meer dan 20 kilo wegen. Ze zijn een populaire keuze onder appartementsbewoners die in een kleine ruimte hondenvriendschap willen. Er is een grote verscheidenheid aan speelgoedhonden op de markt, en als je een extra kleine hond wilt, met een maximale schaal van 10 pond, zijn er een aantal goede keuzes.

Poms en Paps

Lijkt op een kleine puffball, de Pommeren is een heel kleine kerel, met een gewicht tussen de drie en zeven pond. Hij is zeer geschikt om in een appartement te wonen, omdat hij niet veel beweging nodig heeft, schoon is en gemakkelijk kan worden getraind. Zijn dubbele vacht moet regelmatig worden geborsteld. Papillons vereisen ook regelmatig poetsen, maar zijn niet zo donzig als Pomeranians. Bekend om zijn grote vlinderoren, is hij een sierlijke heer met fijne botten, die de weegschaal tussen de vier en negen pond raakt. De papillon is gemakkelijk in de omgang, speels en responsief, een goede keuze voor een gezin met kinderen.

Yorkies en Maltees

Een van de meest populaire van alle rassen, de Yorkshire Terriër is een kleine kerel, met een maximum van ongeveer zeven pond. Deze man reist goed en heeft niet veel beweging nodig, maar hij heeft wel tijd voor mensen nodig. Yorkies zijn druk, gedurfd en blaffend, maar ze zijn ook flexibel. Als je ervoor kiest om je ruimte met een Yorkie te delen, moet je zijn lange jas regelmatig poetsen. De Maltezer is qua grootte en verzorgingseisen vergelijkbaar, maar is een stiller alternatief voor de Yorkshire Terriër. Hij is graag bij mensen, dus sommigen kunnen last hebben van verlatingsangst, maar hij is ook dapper, energiek, speels en zachtaardig - kortom, een geweldige optie voor een gezinshond.

Chihuahuas en poedels

Ondanks zijn kleine formaat van twee tot zes pond, is de Chihuahua een uitstekende waakhond. Zeer loyaal en aanhankelijk naar zijn baasjes, kan hij behoorlijk ongeduldig zijn met vreemden en kinderen, wat resulteert in veel geblaf en af ​​en toe bijten. De speelgoedpoedel, tussen de vier en acht pond, is ook vatbaar voor blaffen. Deze kerel is intelligent en enthousiast om te behagen, waardoor hij gemakkelijk te trainen is. Zijn speelse karakter maakt hem populair bij gezinnen; zijn gekrulde, laaghangende vacht is een goede keuze voor thuis met allergieproblemen.

Terriers

De dwergpinscher is een terriër, geen kleine Dobermann. Een slimme dynamo, hij is nieuwsgierig en toegewijd aan zijn gezin. Deze kleine scrapper gedraagt ​​zich veel groter dan zijn acht of tien pond wanneer hij grotere honden tegenkomt. Als je dol bent op terriërs, is de speelgoed foxterriër klein - met een gewicht van ongeveer zeven pond - maar extravert, energiek en speels. Hij warmt niet gemakkelijk op voor vreemden en geeft de voorkeur aan het gezelschap van zijn familie, maar zijn nieuwsgierige, intelligente aard maakt hem een ​​aantrekkelijke hond.

Ander speelgoed

De Affenpinscher, ongeveer negen pond, is ondeugend, intelligent en houdt van plezier. De Brusselse griffioen weegt ongeveer tien pond en is pittig en zelfverzekerd, met behoud van een aanhankelijk karakter. Als u denkt dat speelgoed geschikt is voor uw gezin, overweeg dan uw levensstijl voordat u een definitieve keuze maakt. De aanwezigheid en leeftijd van kinderen zullen uw keuze beïnvloeden.


Bekijk de video: 15 Angstaanjagende Dieren die in Vulkanen Leven (Oktober 2021).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos