Informatie

Sinusproblemen bij honden

Sinusproblemen bij hondenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Honden hebben de wereld bij de neus. Breng uw hond onmiddellijk naar de dierenarts als ze niest, hoest of zwaar ademt.

Een verscheidenheid aan oorzaken

Sinusinfecties bij honden zijn vaak het gevolg van schimmel-, virale of bacteriële infecties. Infecties van de bovenste luchtwegen vormen het grootste risico op sinusinfectie, waarvan vele beginnen met blootstelling aan allergenen of irriterende stoffen. Rook, stof, pollen en schimmels kunnen de sinussen van uw hond doen ontvlammen en leiden tot infectie van de bovenste luchtwegen of sinusholte. Andere oorzaken van sinusinfecties zijn insectenbeten en -steken en orale problemen zoals abces in tanden, vooral bij oudere honden.

Dezelfde symptomen als bij mensen

De meest voorkomende symptomen van een hond met sinusproblemen zijn precies hetzelfde als bij mensen: niezen, piepende ademhaling en loopneus. In ernstigere gevallen kan uw hond zijn eetlust verliezen of naar adem happen in een poging het slijm uit de achterkant van zijn neusholtes naar beneden in zijn keel te trekken. Hierdoor kan hij kokhalzen of hoesten. Een ontstoken of geïnfecteerde sinus kan ook leiden tot tranende ogen, lethargie en zelfs depressie.

Betrek uw dierenarts erbij

Een luchtbevochtiger kan neusslijm losmaken, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​ontluikende sinusinfectie af te voeren en te voorkomen. De luchtbevochtigerbenadering werkt het beste voor incidentele sinusaandoeningen die nog geen volledige sinusinfecties zijn. Chronische ontstekingsproblemen zijn meestal niet te genezen. Als eerste kuur kunnen dierenartsen infecties behandelen met antibiotica. Voor ontstekingen, ongeacht of er een infectie aanwezig is of niet, zal een dierenarts meestal medicijnen voorschrijven die zijn ontworpen om de onderliggende oorzaak van de ontsteking te behandelen.

Andere medicijnen

Antibiotica werken alleen bij bacteriële infecties. Als uw hond lijdt aan een virale infectie die haar sinussen heeft aangetast, zal uw dierenarts voldoende rust en vocht voorschrijven en, meestal, een reeks medicijnen die de symptomen behandelen terwijl het virus zijn gang gaat. Voor schimmelinfecties, zoals die veroorzaakt worden door het inademen van schimmelsporen, zal uw dierenarts een ronde antischimmelmiddelen voorschrijven. Houd het huisdier in ieder geval binnen, waar ze warm en droog kan blijven, terwijl ze herstelt.


Bekijk de video: Oren uitspuiten (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos