Artikel

Eerste bezoek aan hondenweide: 4 tips om mee te beginnen

Eerste bezoek aan hondenweide: 4 tips om mee te beginnenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hondenuitlaten biedt vierbenige vrienden de mogelijkheid om samen te spelen en plezier te hebben. Een eerste bezoek aan de hondenweide kan stressvol zijn voor honden die niet zo gewend zijn aan gezelschap. Hier zijn 4 tips om je inslag aan het nieuwe terrein te laten wennen. Honden uitlaten en spelen daar met andere honden zijn een droom voor bijna elke vierbenige vriend - Shutterstock / Sasa Dzambic Photography

Als je met je hond naar de hondenweide gaat, kan het erg druk zijn tijdens piekmomenten, maar ook anders. Zodat het eerste bezoek aan de hondenweide niet wordt gekenmerkt door stress en zelfs angst, moet u het uw dierenpartner zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken, zodat hij ten volle kan genieten van de voordelen van een hondenweide.

1. Maak een wandeling in de hondenweide voor je eerste bezoek

Om uw hond voor te bereiden op het eerste bezoek aan de hondenweide, moet u van tevoren een wandeling met hem maken. Na een wandeling is hij evenwichtiger en rustiger. Belangrijk: ga niet wandelen in het hondenweidegebied - dit is alleen een speeltuin en vervangt het dagelijkse wandelen niet door eigenaren of minnaressen.

2. Kom voor piekmomenten

Om uw hond niet rechtstreeks bloot te stellen aan een groot aantal buitenlandse honden, moet u indien mogelijk een beetje dichter bij de hondenweide komen. Ontdek wanneer het vol is op de hondenweide en kom gewoon een uur eerder. Zodat uw hond elke nieuwkomer individueel en in vrede kan leren kennen en niet zelf de nieuwkomer is die wordt ontvangen door een roedel vreemden.

Hondenruzie op hondenweide: correct gedragen

Als meerdere dieren op één plek samenkomen, kan het gebeuren ...

3. Wees geduldig

Kortom, u moet geduld hebben - als uw hond niet de eerste keer op de hondenweide werkt, probeer het gewoon op andere dagen opnieuw. Net als mensen kunnen niet alle honden omgaan met veel van hun eigen soort en hebben ze een beetje opwarmtijd nodig voordat ze eindelijk het plein overjagen.

4. Zie er ontspannen en veilig uit

Een eerste bezoek aan de hondenweide wordt meestal gekenmerkt door nieuwsgierigheid - zoveel andere honden willen hen leren kennen. Aan de andere kant, als je inslag nogal angstig of gereserveerd is, geef het dan zekerheid door jezelf ontspannen en tevreden te tonen. Als je hond merkt dat alles in orde is, ontspant het ook en staat hij meer open voor harmonieuze interactie met andere vierbenige vrienden.


Video: Reisverslag Spanje 1 (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos