Informatie

Bijwerkingen van een hond die wordt bespoten door een stinkdier

Bijwerkingen van een hond die wordt bespoten door een stinkdier


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er bestaat niet zoiets als "onschadelijke" skunk-spray. Het is echt schadelijk. Bijwerkingen kunnen dodelijk zijn voor een hond die het inslikt, of voor een hond die vast komt te zitten in een ongeventileerde ruimte, zoals het ondergrondse hol van het stinkdier, en er geconcentreerde hoeveelheden van inademt.

Buikproblemen

Uw hond zal waarschijnlijk overgeven nadat hij door een stinkdier is bespoten, en dat is een normale reactie. Een paar minuten braken zal uw pup niet schaden; het zal hem in feite helpen om de chemische stof die in zijn systeem is gekomen, kwijt te raken. Als hij blijft overgeven, laat hem dan niet eten of drinken - en breng hem onmiddellijk naar de dierenarts. Diarree is een andere vorm van buikproblemen die uw hond kan ervaren als gevolg van het sproeien van een stinkdier. Je zult willen proberen zijn maag tot rust te brengen door hem 12 tot 24 uur niet te voeden, maar hem wel water te geven, zodat hij niet uitdroogt. Als zijn darmen na 24 uur nog steeds los zijn, breng hem dan voor behandeling naar de dierenarts.

Oog- en mondzweren

Een directe dosis skunk-spray in het gezicht kan chemische brandwonden veroorzaken aan het gevoelige weefsel van de ogen en mond van uw hond. De verbranding kan variëren van goedaardige irritatie tot volledige zweren. Door uw hond voldoende vers water te geven na een skunking, kan hij zijn mond spoelen en hopelijk voorkomen dat er zweren in of rond de hond ontstaan. "The Doctor's Book of Home Remedies for Dogs and Cats" beveelt aan om de ogen van uw hond te spoelen met menselijke oogspoeling die u bij elke drogisterij kunt krijgen. Als de spray meer veroorzaakt dan irritatie en zweren veroorzaakt, laat dan de dierenarts uw hond onderzoeken. Ze zal een antibiotische zalf voorschrijven voor zweren in of op de ogen. Topische antibiotica helpen ook bij het genezen van zweren buiten de mond, maar uw dierenarts zal uw hond waarschijnlijk antibiotica-pillen voorschrijven om zweren in zijn mond te helpen genezen.

Door skunk veroorzaakte aanvallen

De HealthyPet.com van de American Animal Hospital Association noemt stuiptrekkingen als een van de meest voorkomende bijwerkingen die uw hond onmiddellijk kunnen treffen als hij skunk-spray binnenkrijgt. Als hij in de mond wordt gesproeid en een aanval krijgt, moet u niet proberen zijn mond met water te spoelen, omdat hij de vloeistof in zijn longen kan inademen. Helaas kunt u niet veel meer doen dan uw hond beschermen terwijl hij stuiptrekkingen heeft. Houd meubels, kinderen en andere huisdieren tijdens de aanval uit de buurt van hem, en zorg ervoor dat hij niet in de buurt van een trap of andere hoogte is waarvan hij kan vallen. Houd uw handen uit de buurt van zijn mond, zodat u niet per ongeluk wordt gebeten. Merk op hoe lang de aanval duurt en breng hem zo snel mogelijk naar de dierenarts als de stuiptrekkingen zijn verdwenen.

Shock, giftig en anderszins

Een hond moet een aanzienlijke hoeveelheid skunk-spray doorslikken en inademen om een ​​giftige shock te veroorzaken. Het is echter bekend dat het het vaakst voorkomt bij terriers en andere honden die een stinkdier onder de grond in het nauw drijven waar de hond een giftige wolk van stinkdierenspray niet kan vermijden. Als de spray het systeem van uw hond binnendringt, doet het zijn rode bloedcellen exploderen, waardoor zijn nieren en renale systeem worden aangetast, en kan bloedarmoede veroorzaken, volgens Patrick Burns in "American Working Terriers." Als een stinkdier uw hond in een afgesloten ruimte besproeit, of als u vermoedt dat hij een spray heeft ingeslikt, moet u hem door uw dierenarts laten onderzoeken. Ze zal hem waarschijnlijk behandelen met intraveneuze vloeistoffen; het kan zijn dat ze hem een ​​medicijn moet geven om slijm af te breken en het gif uit zijn systeem te helpen verwijderen. U moet ook letten op tekenen van algemene shock; ze omvatten een snelle hartslag, bleek tandvlees, abnormale ademhaling, desoriëntatie en glazige blik.

Referenties


Bekijk de video: Maurice de Hond fileert RIVM u0026 OMT met keiharde feiten! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Rique

  Acties brengen niet altijd geluk! maar er is geen geluk zonder actie =)

 2. Shadi

  Meer details alstublieft

 3. Christien

  He's absolutely not right

 4. Onyebuchi

  aaaaaa, Martin, you're just a super megachel

 5. Tojakazahn

  De vraag is verwijderdSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos