Informatie

Hoe moet puppy-ontlasting eruit zien?

Hoe moet puppy-ontlasting eruit zien?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De ontlasting van uw puppy kan een indicatie zijn van zijn algehele gezondheid. Geef hem consequent een kwalitatief hoogstaand, qua voedingswaarde uitgebalanceerd dieet, volg zijn veterinaire controles en ontwormingsschema en zijn "nr. 2" zou het plaatje moeten zijn van een gezonde pup.

Gezonde ontlasting

Overweeg vijf belangrijke eigenschappen bij het beoordelen van de ontlasting van uw puppy: kleur, consistentie, grootte, inhoud en frequentie. Gezonde ontlasting moet medium tot donkerbruin van kleur zijn. Wat betreft de consistentie, deze moet stevig maar niet overdreven hard zijn. Recente voedselveranderingen kunnen iets zachtere ontlasting produceren die binnen een paar dagen verdwijnt. De ontlasting van uw puppy heeft een aparte vorm: de vorm van een blok is goed, zo dun als een pannenkoek niet. Het moet ook consistent in grootte blijven; grote ontlasting is vaak een aanwijzing voor malabsorptie. Ten slotte moet het vrij zijn van vreemde voorwerpen en moet hij het volgens een redelijk regelmatig schema produceren, meestal twee keer per dag een uur of zo na het eten.

Reden tot bezorgdheid

Losse ontlasting en diarree, vooral bij puppy's, zijn reden tot bezorgdheid. Coccidia en Giardia zijn twee veelvoorkomende parasitaire oorzaken van diarree bij puppy's. Beide zorgen ervoor dat uw puppy waterige, met slijm bedekte ontlasting produceert. Raadpleeg uw dierenarts als u veranderingen in de ontlasting van uw puppy opmerkt, zoals slijm, bloed, bedorven geur of waterige consistentie.

Referenties


Bekijk de video: Biologie: De spijsvertering. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Ozzy Lebron

  Hoe zal om te begrijpen?

 2. Welburn

  Het weergaloze bericht, erg prettig voor mij :)

 3. Nitaxe

  Prachtig, het is een kostbaar antwoord

 4. Archibald

  Het benadert mij niet absoluut. Wie anders, wat kan vragen?

 5. Kigajinn

  Absurd wat dat?

 6. Gawyn

  Precies, je hebt gelijkSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos