Informatie

Moeten honden vijverwater drinken?

Moeten honden vijverwater drinken?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Altijd water beschikbaar hebben voor je favoriete hondje is belangrijk, dus als je op pad gaat en een kleine vijver tegenkomt, besluit je te stoppen en hem een ​​drankje te laten nemen. Terwijl je hond een slok water krijgt, kan hij veel meer drinken en erg ziek worden.

Vijvers of stilstaand water

Hoewel het een goed idee lijkt om bij een vijver te stoppen om Fido een snel drankje te laten drinken, zijn veel vijvers of andere kleine lichamen met stilstaand water de thuisbasis van verschillende watergedragen parasieten en algen die hem ziek kunnen maken. Afhankelijk van de blootstelling kunnen de symptomen variëren van milde diarree tot nierfalen en overlijden.

Giardia

Giardia intestinalis is een parasiet die zich verspreidt via uitwerpselen van geïnfecteerde dieren. In waterlichamen kan Giardia tot drie maanden overleven, afhankelijk van de watertemperatuur. Symptomen zijn onder meer diarree, gasvorming, misselijkheid en braken. Eenmaal besmet, kan uw hond de parasiet via zijn uitwerpselen verspreiden. Giardia kan ook mensen treffen. Er is een vaccin dat voorkomt dat Giardia in de ontlasting terechtkomt, maar het beschermt uw hond niet tegen de infectie.

Coccidia

Coccidia is een ander door ontlasting overgedragen organisme dat waterige diarree met slijm veroorzaakt. Als de infectie verergert, kan er bloed aanwezig zijn. Als het onbehandeld blijft, kan het het darmkanaal van uw hond permanent beschadigen. Puppy's met een onderontwikkeld immuunsysteem zijn vatbaarder.

Leptospira

Leptospira is een bacterie die gedijt in warm, stilstaand water. De infectie begint met koorts, braken, diarree, zwakte en spierpijn. Indien onbehandeld, kan het leiden tot leverschade en nierfalen. Hoewel uw hond tijdens zijn jaarlijkse controle mogelijk een vaccinatie voor lepto krijgt, is de vaccinatie alleen gericht op specifieke stammen. Besmetting is nog steeds mogelijk als uw hond vijverwater drinkt.

Blauw groene algen

Als de vijver waar u langs loopt felgekleurd schuim of een laag vijverschuim heeft, blijf dan helder. Blauwgroene algen bevatten cyanobacteriën, die dodelijk kunnen zijn. Symptomen zijn onder meer diarree, gevoelloosheid, ademhalingsmoeilijkheden, huidirritatie en hartproblemen. Levensbedreigende aandoeningen kunnen zich binnen vier uur ontwikkelen.

Overwegingen

Overweeg om een ​​fles water voor uw hond mee te nemen als u lange afstanden of op warme dagen wandelt. Dit zal zijn dorst lessen en de verleiding van het vijverwater helpen vermijden. Merk op dat vrijstaande plassen deze parasieten en bacteriën ook kunnen passeren. Wees niet alleen voorzichtig als je een waterhond hebt die graag zwemt, maar zorg er niet alleen voor dat hij het water niet drinkt. Als hij aan zijn vacht likt, kan hij diezelfde vervelende beestjes binnenkrijgen. Als u een mogelijke infectie vermoedt, zoek dan onmiddellijk een dierenarts.

Referenties


Bekijk de video: Cat drinking slow motion - Chat boit au ralenti (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos