Artikel

Spelen met de hond: dat maakt hem bijzonder gelukkig


Elke hondenbezitter speelt graag met zijn trouwe viervoeter. Amerikaanse wetenschappers hebben nu ontdekt hoe je je kleine of grote racket echt kunt verwennen. Met een paar eenvoudige tips en trucs in gedachten, kun je het spelen met je dierenvriend heel bijzonder maken. Deze schattige hond is in zijn element tijdens het spelen - Shutterstock / Lunja

Wetenschappelijke studies uit de VS hebben aangetoond dat wie met zijn hond speelt, over het algemeen een gelukkiger hondeneigenaar is. Dat zou reden genoeg moeten zijn om nader te bekijken hoe honden spelen en wat de vierbenige vrienden het leukst vinden.

Spelen met de hond: niet alles moet "nuttig" zijn

Wanneer eigenaren met hun hond spelen, doen ze dat meestal uit een soort pedagogische, diepere betekenis: de dieren, die eigenlijk roofdieren zijn en oorspronkelijk werden gebruikt voor de jacht of voor het beschermen van huizen, werven en dieren, verschijnen als pure huisdieren Vaak onder uitgedaagd: u lijdt mogelijk aan een gebrek aan lichaamsbeweging en voelt zich niet alleen fysiek, maar ook mentaal uitgedaagd. Dienovereenkomstig zien hondeneigenaren het spelen met de hond als een soort noodzakelijke "plicht": door middel van spelletjes zoals het ophalen, bijvoorbeeld, wilt u de honden bezig houden en tegelijkertijd hun vaardigheden bevorderen.

Het basisidee erachter is zeker correct, maar: dit doel zou niet de enige reden moeten zijn waarom je speels omgaat met je geliefde vierbenige vriend. Omdat: Spelen niet alleen een bezigheid betekent met een zogenaamde serieuze connectie: honden houden er over het algemeen van om actief en in beweging te zijn, simpelweg omdat ze ervan genieten - net als kleine kinderen.

Rompen is leuk: hondenspeelgoed voor wervelwinden

Sommige honden kunnen niet genoeg krijgen van rennen, springen en ravotten en zijn dienovereenkomstig ...

Ondersteun het spelinstinct en train eerlijk gedrag

Als je met je hond ravotten, moet je er altijd voor zorgen dat je dier bepaalde regels en basisopdrachten leert en volgt: de dieren moeten weten dat fair play een belangrijk aspect is waaraan ze zich moeten houden. Als je viervoeter bijvoorbeeld bijt - vermoedelijk uit pure uitbundigheid - moet je het niet laten doorgaan. Schelden heeft hier weinig zin. Het is beter als je eerst schreeuwt en vervolgens het spel stopt. Na een korte pauze kunt u opnieuw beginnen.

Video: Bailey, reu, puber (Mei 2020).