Informatie

Hoe een hondenpen te bedekken

Hoe een hondenpen te bedekken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Door een dak op het hok van uw hond te plaatsen, houdt u het koude, natte weer van hem af en biedt het een schaduwrijke plek om te dutten wanneer de zomertemperaturen stijgen. Hoewel u multiplex van buitenaf gebruikt, is het toch verstandig om het dak van de hondenpen verder weerbestendig te maken. Je zou dakspanen op de bovenkant van het dak kunnen aanbrengen, maar het afdekken met een zeildoek is minder arbeidsintensief.

Stap 1

Bepaal de afmetingen voor het dak. Als de pen van uw hond bijvoorbeeld 2,4 bij 1,8 meter is en u de helft van die afmeting wilt overkappen, is het dak 1 bij 1,8 meter.

Stap 2

Meet 4 voet op de 2-bij-4 met behulp van het meetlint en markeer deze met het potlood.

Stap 3

Snijd de 2-bij-4 met de zaag langs het punt dat u hebt gemarkeerd.

Stap 4

Zag twee stukken die elk 6 1/2 voet lang zijn vanaf het overgebleven stuk van 2 bij 4.

Stap 5

Leg de twee 6 1/2-voet stukken van 2-bij-4 over de bovenkant van de pen, op een afstand van 4 voet uit elkaar. In het voorbeeld is de pen 1,85 meter breed, dus de 2-bij-4-pennen strekken zich uit over elke kant met 3 inch. Deze stukken hout moeten plat worden gelegd.

Stap 6

Plaats het 1,20 meter lange stuk van 2 bij 4 over de uiteinden van de andere twee stukken aan één kant van de pen. Leg het zo dat het hoog staat in plaats van plat te liggen.

Stap 7

Bevestig het 4-voet stuk van 2-bij-4 aan de andere stukken met behulp van de boor om de schroeven onder een hoek door te draaien. U gebruikt in totaal 4 schroeven voor deze stap: 1 elk vanaf de voorkant van het 4-voetstuk naar beneden in de 6 1/2-voet stukken, en 1 elk vanaf de onderkant van de 6 1/2-voet stukken omhoog in het 4-voetstuk. Plaats de onderste schroeven 1/2 inch uit elkaar van de bovenste schroeven, zodat ze niet in het midden van het hout samenkomen.

Stap 8

Meet het triplex op de juiste maat met behulp van het meetlint en het potlood om een ​​vierkant gedeelte van 4 bij 7 voet af te tekenen en snijd het vervolgens met de zaag.

Stap 9

Leg het triplex over de pen bovenop de 2-bij-4's. Het zal de 2-bij-4's gelijkmatig aan de 4-voetzijden ontmoeten, maar het is langer dan de 6-voetbreedte van de pen, dus het zal 6 inch voorbij de voor- en achterkant van de pen uitsteken om dakranden te vormen. Je zult ook zien dat het dak naar achteren afloopt zodat regen of sneeuw eraf kan lopen.

Stap 10

Bevestig het triplex op zijn plaats met behulp van de boormachine en schroeven om het op alle vier de hoeken aan de 2-bij-4's te bevestigen. Je hebt maar één schroef nodig in elk van de vier hoeken, maar gebruik drie of vier extra schroeven langs de voorkant om hem extra stevig te bevestigen, afhankelijk van hoe lang je dak is. In dit voorbeeld van 1,20 meter kunt u 3 extra schroeven gebruiken die ongeveer 30 cm uit elkaar staan ​​om ervoor te zorgen dat het voorste deel van het dak stevig op zijn plaats wordt bevestigd.

Stap 11

Plaats het zeil over het dak en bevestig het met het nietpistool op het triplex.

 • Misschien vindt u het gemakkelijker om het triplex te manoeuvreren en op zijn plaats te houden als u een tweede persoon heeft om u te helpen.

 • Gebruik een spray-on rubberen coating om het dak van uw hondenhok waterdicht te maken voor weersinvloeden, wat gemakkelijker is dan het installeren van gordelroos, maar het ziet er meer afgewerkt uit dan een stuk zeildoek.

 • Deze instructies zijn voor een dak dat niet aan de hondenpen is bevestigd, wat handig zou zijn voor een pen gemaakt van een kettingschakel. Het dak is zo zwaar dat de zwaartekracht het op zijn plaats houdt. Als de pen van uw hond van hout is gemaakt, kunt u deze met de boormachine en enkele schroeven aan het frame van de pen bevestigen.

Items die u nodig heeft

 • 2 bij 4, 20 voet lang
 • 1 stuk triplex
 • Rolmaat
 • Potlood
 • Zag
 • Boor met een schroevendraaierbit
 • Schroeven
 • Kunststof zeildoek
 • Nietmachine

Referenties

Tips

 • Misschien vindt u het gemakkelijker om het triplex te manoeuvreren en op zijn plaats te houden als u een tweede persoon heeft om u te helpen.
 • Gebruik een opgespoten rubberen coating om het dak van uw hondenhok waterdicht te maken voor weersinvloeden, wat gemakkelijker is dan het installeren van gordelroos, maar het ziet er meer afgewerkt uit dan een stuk zeildoek.
 • Deze instructies zijn voor een dak dat niet aan de hondenpen is bevestigd, wat handig zou zijn voor een pen gemaakt van een kettingschakel. Als de pen van uw hond van hout is gemaakt, kunt u deze met de boormachine en enkele schroeven aan het frame van de pen bevestigen.


Bekijk de video: Hondenhok maken in 6 stappen. Hondenhok bouwen stappenplan (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Cacey

  Ja, het is allemaal fantastisch

 2. Naoko

  Ondubbelzinnig, het uitstekende antwoord

 3. Ruhdugeard

  It is possible to speak on this question for a long time.

 4. Kalrajas

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik stel voor om het te bespreken. Mail me op PB.

 5. Yspaddaden

  Kijken wat fuctioning

 6. Patamon

  Is distantSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos