Informatie

Risico's voor zwangere chihuahuas

Risico's voor zwangere chihuahuas


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De draagtijd voor Chihuahuas is iets meer dan twee maanden, maar er kan in die tijd veel gebeuren, en een deel ervan kan gevaarlijk zijn voor je mama Chi en haar pups. Als u vastbesloten bent om een ​​grootouder te worden van Chihuahua-puppy's, is het verstandig om uzelf vertrouwd te maken met de mogelijke risico's voor zwangere Chihuahuas, zoals de grootte en het aantal puppy's, en gezondheidsproblemen zoals hypoglykemie en eclampsie. Het is ook belangrijk om de waarschuwingssignalen te kennen om op te letten.

Grootte van de pups

Pasgeboren Chis zijn klein, maar niet proportioneel in vergelijking met hun moeder. Chihuahua-pups zijn niet alleen "grote" puppy's in vergelijking met hun moeders, ze hebben ook grote, ronde koppen die de moeders moeilijk door het geboortekanaal kunnen duwen. Omdat deze problemen problemen kunnen veroorzaken voor moeder Chihuahuas, zijn vaak keizersneden nodig; sommige Chihuahua-ouders kiezen zelfs voor geplande C-secties.

Grootte van het nest

De gemiddelde grootte van een Chihuahua-nest is drie puppy's, maar het is bekend dat ze tot 10 puppy's baren. De grootte van het nest kan problemen veroorzaken voor moeder Chihuahuas; minder pups is niet altijd een beter scenario. Bij een groot nest hebben de zich ontwikkelende pups mogelijk meer ruimte nodig dan de moeder te geven heeft. Dat kan leiden tot vroegtijdige bevalling of zelfs een barstte baarmoeder. Als je chihuahua maar één of twee puppy's bij zich heeft, kunnen ze ongewoon groot worden, waardoor het voor de moeder nog moeilijker wordt om op natuurlijke wijze te bevallen.

Lage bloedsuikerspiegel

Hypoglykemie is een probleem dat veel voorkomt bij Chihuahuas in het algemeen, maar als een vrouwtje zwanger is, kan het een probleem worden voor zowel moeder als puppy's. Uw aanstaande moeder heeft voldoende voeding nodig om ervoor te zorgen dat haar bloedsuikerspiegel niet daalt tot gevaarlijke niveaus die epileptische aanvallen of zelfs de dood kunnen veroorzaken. Een moeder Chi die hypoglykemie heeft, kan ook hypoglykemische puppy's krijgen.

Melk koorts

Soms ontwikkelt moeder Chihuahuas een aandoening die eclampsie wordt genoemd, ook wel bekend als melkziekte. Het wordt veroorzaakt door een laag calciumgehalte in het bloed en kan worden veroorzaakt door slechte voeding tijdens de zwangerschap. Een groot nest voor een kleine hond kan ook een probleem zijn, omdat veel puppy's meer voeding van hun moeder zullen vragen. Deze aandoening treedt meestal op binnen een maand nadat de puppy's zijn geboren, maar het is ook bekend dat ze in de laatste paar weken van de zwangerschap opduikt.

Let op waarschuwingssignalen

U moet een ervaren dierenarts raadplegen over de gezondheid en behandeling van uw drachtige hond; elk vreemd gedrag of vreemde symptomen moet onder de aandacht van uw dierenarts worden gebracht. Struikelende, glazige ogen, lusteloosheid en soms toevallen zijn tekenen van een lage bloedsuikerspiegel. Prikkelbaarheid, hijgen, spierspasmen en koorts kunnen erop wijzen dat uw chihuahua eclampsie heeft ontwikkeld. Bovendien, als u uw zwangere Chi meeneemt voor regelmatige controles tijdens de dracht, kan uw dierenarts de zich ontwikkelende problemen in de gaten houden en de groei van de pups volgen om te helpen bepalen of een geplande keizersnede nodig is.

Referenties


Bekijk de video: Chihuahua gives birth to a beautiful Puppy Boy (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos