Informatie

Veroorzaakt ringworm wormen in de ontlasting van een hond?

Veroorzaakt ringworm wormen in de ontlasting van een hond?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ondanks zijn naam heeft ringworm niets met wormen te maken. Ringworm veroorzaakt een schilferige, knapperige uitslag op de huid die bekend staat als dermatofytose en die op elk deel van het lichaam van de hond voorkomt. Een geïnfecteerde hond vertoont verhoogde rode, ringachtige striemen op zijn huid die korstjes veroorzaken en haaruitval veroorzaken.

Soorten ringworm voor honden

Er zijn drie soorten ringworm die gedomesticeerde honden infecteren, waaronder Microsporum canis, Microsporum gypseum en Trichophyton mentagrophytes. Ze leven allemaal in de buitenste huidlagen, de dode delen die uiteindelijk afsterven. Ze leven ook in haarzakjes, teennagels en in de vezels van de haren. Deze schimmels leven zelden van levend weefsel, hoewel een van hen, Microsporum gypseum, een jaar of langer in de bodem kan overleven.

Zeer besmettelijke toestand

Ringworm is een voorbeeld van een zoönotische ziekte, wat betekent dat het overdraagbaar is tussen dieren en mensen. Het is buitengewoon besmettelijk omdat de sporen worden gedragen op afgestoten huid, afgeworpen haar en teennagelafgietsels. Direct contact met geïnfecteerde honden brengt de schimmel over op andere huisdieren of op mensen. Ringworminfecties komen het vaakst voor in warme, vochtige streken en verdwijnen meestal binnen een paar maanden zonder medische tussenkomst. Honden met een verminderde immuniteit zijn het meest vatbaar voor ringworm.

Soorten interne parasieten

Er zijn verschillende interne parasitaire wormen die in de ontlasting van een hond voorkomen. Rondwormen zijn lange niet-gesegmenteerde wormen die in de darmen van de hond leven. Er zijn zweepwormen, zo genoemd omdat ze als een zweep in de darmen bewegen, en haakwormen die zich hechten aan de darmwand van de hond. Draadwormen zijn kleine wormen die in de darmen leven en er zijn lintwormen, grote gesegmenteerde wormen die zichzelf voortplanten door segmenten af ​​te breken. Ze zijn allemaal te vinden in de ontlasting van de geïnfecteerde hond.

Wanneer moet u de hond naar de dierenarts brengen?

Wanneer een hond buitensporig krabt, aan plukjes haar trekt, op zijn eigen huid bijt en ongewone huiduitslag ontwikkelt, moet hij door een dierenarts worden gezien. Als hij de hele tijd moe lijkt, zwak is en meer slaapt dan normaal, kan hij bloedarmoede hebben veroorzaakt door interne parasieten die zijn bloed drinken. Bloedarmoede is gevaarlijk en mogelijk dodelijk als het niet wordt behandeld. Als er wormen zichtbaar zijn in de ontlasting of het braaksel van de hond, duidt dit op parasieten en moeten deze onmiddellijk worden behandeld.


Bekijk de video: Giardia bij Honden - Honden TV S02E02 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Chu'a

  Van je schouders! Opgeruimd staat netjes! Des te beter!

 2. Gustavo

  Oneindig onderwerp

 3. Parsifal

  Is it possible to close the gap?

 4. Vudorisar

  Het is een opmerkelijk, nogal grappig idee

 5. Alrik

  Propertyman gaat, wat dan?

 6. Ceaster

  Je hebt geen gelijk. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

 7. Dieter

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik stel voor om het te bespreken.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos