Informatie

Hoe houten teken op honden te verwijderen

Hoe houten teken op honden te verwijderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Teken zijn niet alleen irriterende stoffen; ze brengen de ziekte van Lyme, Rocky Mountain spotted fever, ehrlichiose en andere infecties over. Controleer uw hond grondig op teken nadat hij door hoog gras, struikgewas of bos is gegaan, zelfs in de winter.

Verwijdering

Gebruik een in de handel verkrijgbaar hulpmiddel voor het verwijderen van teken of een pincet om een ​​houttek van uw hond te verwijderen en draag beschermende handschoenen. Volg de instructies van de fabrikant wanneer u een hulpmiddel voor het verwijderen van teken gebruikt. Als u een pincet gebruikt, moet u de teek zo dicht mogelijk bij de huid van uw hond pakken. Trek de teek met een gelijkmatige beweging recht naar buiten. Pas op dat u het niet verdraait of verplettert, aangezien dit de speekselproductie verhoogt en daarmee het risico op overdracht van ziekten. Als de kop van de teek in de huid van uw hond blijft zitten, kunt u proberen deze met de pincet te verwijderen, maar als u hem met rust laat, komt hij er vanzelf uit.

Nadien

Laat de teek in een potje met een beetje ontsmettingsalcohol vallen. Dit doodt de teek snel. Sluit het potje af, schrijf de datum erop en bewaar het vinkje zodat u het kunt laten testen als uw hond tekenen van infectie ontwikkelt, zoals roodheid, zwelling of afscheiding. Steriliseer de tekenbeet met ontsmettingsalcohol. Controleer de plaats van de beet gedurende meerdere dagen op tekenen van infectie. Maak een afspraak met de dierenarts als u zich zorgen maakt.

Referenties


Bekijk de video: instructie teken verwijderen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mikazilkree

  Je zou gelijk kunnen hebben.

 2. Cumin

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik kan mijn positie verdedigen.

 3. Cass

  Het is noodzakelijk om de optimist te zijn.

 4. Fenyang

  Aftar idiootSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos