Informatie

Is rood vlees goed voor honden?

Is rood vlees goed voor honden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag of rood vlees goed is voor honden. Het is een kwestie van proportie. Je harige vriend heeft een compleet en uitgebalanceerd dieet nodig, en rood vlees kan deel uitmaken van dit dieet - of kan de balans gevaarlijk verstoren, afhankelijk van hoeveel je hem voedt in verhouding tot ander voedsel.

Rood vlees in commercieel voedsel

De kans is groot dat uw pup al een aanzienlijke hoeveelheid rood vlees eet in de vorm van zijn verpakte voer. Hondenvoer met AAFCO-voedingsprofielen moet voldoen aan de minimumeisen voor eiwit- en vetgehalte, en deze worden meestal geleverd door vlees. Sommige merken gebruiken in elke batch een specifieke vleessoort. Anderen noemen generieke "dierlijke" producten, wat simpelweg betekent dat het merk rood vlees of ingrediënten van gevogelte gebruikt, of beide, afhankelijk van de beschikbaarheid; de specifieke formulering kan variëren tussen batches.

Het korte antwoord

Rood vlees is op zichzelf niet slecht voor honden. Honden zijn lid van de orde Carnivora. Hoewel het eigenlijk facultatieve carnivoren zijn - AKA alleseters - zijn de meeste dierenspecialisten het erover eens dat een gezond hondendieet aanzienlijke hoeveelheden dierlijke ingrediënten bevat. Honden zijn geëvolueerd uit voorouders wier voeding grote hoeveelheden rood vlees bevatte in de vorm van hoefdieren. Deze diëten bevatten echter ook veel plantaardig materiaal en veel kleine dieren, waarvan de meeste niet als rood vlees worden beschouwd.

Vleesgevaren

Rood vlees is niet gevaarlijk voor honden zoals het is voor mensen. Uw harige vriend loopt geen risico op een hartaanval of beroerte door overmatig gebruik van dierlijke producten. Rood vlees kan echter slecht zijn voor honden als het wordt gevoerd als de belangrijkste bron van calorieën en eiwitten. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, kunnen diëten op basis van spiervlees dodelijk zijn voor carnivoren. Wilde carnivoren houden zich niet aan gastronomische stukken wanneer ze op hun prooi eten: ze eten organen, botten en zelfs huid. Deze benadering van het hele voedsel zorgt voor een uitgebalanceerd dieet. Als ze alleen spiervlees eten, krijgen ze snel een tekort aan essentiële voedingsstoffen zoals calcium en vitamine D. Dit leidt tot een vaak fatale en zeer pijnlijke degeneratieve aandoening die metabole botziekte wordt genoemd. Deze ziekte heeft al honderden jaren dierentuindieren en exotische huisdieren geteisterd. Het is pas sinds kort begonnen hondenhonden te beïnvloeden met de komst van zelfgemaakte op vlees gebaseerde diëten.

Een evenwichtig dieet

Zolang uw pup een uitgebalanceerd dieet volgt, zal rood vlees hem geen kwaad doen. U moet rekening houden met de grootte van uw specifieke hond en de algehele dagelijkse voedselinname wanneer u beoordeelt hoeveel te veel is - uw chihuahua zou bijvoorbeeld een veel kleinere traktatie moeten krijgen dan uw husky. Over het algemeen moeten bijna alle calorieën van uw pup afkomstig zijn van commercieel voer dat voldoet aan het AAFCO-profiel voor "volwassen onderhoud" voor volwassen honden, "groei en voortplanting" voor puppy's en mamahonden, of "alle levensfasen" voor puppy's van elke leeftijd. en reproductieve toestand. Uw dierenarts of een dierenarts-voedingsdeskundige kan u advies geven over de zaak van uw specifieke huisdier.

Referenties

Middelen


Bekijk de video: 10 tips met de voordelen van vers vlees voeding voor honden versus hondenbrokken (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos