Informatie

Redenen om uw hond te castreren

Redenen om uw hond te castreren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een hond castreren is een verantwoordelijke zaak; mensen zijn echter nog steeds preuts over het doorlopen van de procedure. Of je er nu voor of tegen bent, castratie zal Buster niet minder een man maken.

Gezondheidsredenen om te castreren

Fokken gaat verder dan het produceren van puppy's; het houdt ook een genetische lijn in stand en geeft eigenschappen van de ene generatie op de volgende door. Buster hoeft geen perfect exemplaar te zijn, maar als hij een aangeboren aandoening heeft die wordt doorgegeven aan zijn nakomelingen, moet hij worden gecastreerd om medische problemen bij zijn pups te voorkomen. Als hij wordt gecastreerd, verliest hij zijn testikels, samen met de mogelijkheid om zaadbalkanker en andere testikelaandoeningen te krijgen. Ook is de kans dat hij een door testosteron veroorzaakte ziekte krijgt, kleiner.

Gedragsredenen om te castreren

Een van de grootste voordelen van het castreren van Buster is dat je meer van hem thuis zult zien. Als hij vrij mag rondlopen, naar believen, is een intacte hond waarschijnlijk op zoek naar liefde. Als een vrouwelijke hond in de buurt krols is, zal een intacte hond alles doen wat nodig is om bij haar te komen, inclusief springen of graven onder hekken. Een vrij rondlopende hond loopt gevaar door verkeer, andere honden en dieren in het wild, en mensen. Het verlies van testosteron vermindert ook de agressie bij de meeste reuen, waardoor ze minder territoriaal en bezitterig worden van voedsel, botten en mensen.

Sociale redenen om te castreren

Voorstanders van dieren pleiten sterk voor castratie door te wijzen op de overbevolking van huisdieren. De Humane Society of the United States neemt jaarlijks naar schatting 6 miljoen tot 8 miljoen dakloze dieren op, waarvan ongeveer de helft wordt geëuthanaseerd. Er zijn niet genoeg huizen voor honden, en castratie verkleint de kans dat Buster het probleem vergroot. Niet-gecastreerde reuen kunnen paren met zwerfhonden en wilde vrouwelijke honden, en nesten van meer zwerfhonden en wilde honden verwekken. Zwerfhonden leiden een zwaar leven en brengen wilde dieren en huisdieren in gevaar door predatie en ziekte.

Redenen om niet te castreren

Een van de meest voorkomende excuses tegen castratie is dat het Buster dik maakt. Buster is misschien wat minder actief omdat hij niet zo geneigd is om rond te dwalen, maar als hij zijn testikels verliest, wordt hij niet dik - gebrek aan lichaamsbeweging en te veel eten maken hem dik. Door naar het dieet van een hond te kijken en ervoor te zorgen dat hij voldoende beweging krijgt, blijft hij fit en getrimd, ongeacht of hij intact of gerepareerd is. Dierenarts Dr. Ronald Hines van 2ndChance.info beveelt echter een weloverwogen aanpak aan wanneer u ervoor kiest uw hond te castreren. Hij merkt op dat er enig bewijs is dat vroege castratie een negatieve invloed kan hebben op de botgroei en -ontwikkeling bij honden, evenals op het potentieel voor botkanker. Hij pleit ervoor te wachten tot een hond zijn tweede levensjaar ingaat als hij wordt gecastreerd. Of je nu uiteindelijk besluit om Buster te castreren, zorg ervoor dat hij wordt opgesloten als hij niet gecastreerd is om zijn veiligheid te garanderen en te voorkomen dat hij ongewenste puppy's verwekt.


Bekijk de video: Valentina PIT BULL SILVER FAWN en Buñuelo AMERICAN BULLY. Trash Gang # 1 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Gwefl

    VERWIJDERD

  2. Ga!l

    Ik feliciteer, welke woorden ..., de bewonderenswaardige gedachte

  3. Isidore

    Het is niet jammer om zo'n bericht te printen, dit vind je zelden op internet, bedankt!Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos