Kort

3 Dos & Don'ts bij het bezoeken van de dierenarts met de kat

3 Dos & Don'ts bij het bezoeken van de dierenarts met de katWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een bezoek aan de dierenarts is pure stress voor de meeste katten. Vreemde onderzoeken, een enge behandeltafel, vreemde handen - zo'n reisje naar de dokter kan ook erg ongemakkelijk zijn en de pelsneuzen uit hun geliefde routine scheuren. Als katteneigenaar is het uw verantwoordelijkheid om het bezoek aan de dierenarts met de fluwelen poot zo aangenaam mogelijk te maken. Lees hier meer over de lokale do's en don'ts. "Dus Meesteres is relaxed, de vreemde man lijkt erg aardig - dan komen we er wel mee af," denkt deze kat bij de dierenarts - Shutterstock / Olena Yakobchuk

Er zijn veel valkuilen bij het bezoeken van de dierenarts met de kat, die hieronder in meer detail zal worden besproken. Tegelijkertijd zijn er ook verschillende opties en trucs die u kunt gebruiken voor elke afzonderlijke fase van het dierenartsbezoek om ervoor te zorgen dat uw kamertijger niet angstig en paniekerig wordt, of u nu onderweg bent, in de wachtkamer of tijdens het onderzoek.

1. Rijd naar de dierenarts

Niet doen: Als u uw kat niet op weg naar de dierenarts in een transportdoos vervoert, riskeert u zowel het leven van uw kat als dat van uzelf. Een kat die zomaar in de auto zit, kan bij een ongeluk door de hele auto worden gegooid. Er is ook een risico dat het tijdens het rijden plotseling op uw schoot springt en onoplettend wordt.

do: Vervoer uw kat altijd in de auto in een veilige kattentransportbox. Maak deze vast met de veiligheidsgordel of neem iemand mee om de mand op zijn plaats te houden tijdens het rijden. Het is belangrijk dat uw kat geen negatieve dingen associeert met de transportbox. Het is het beste om je salonleeuw aan de doos te laten wennen. Traktaties en een gezellige deken binnenin worden aanbevolen.

2. In de wachtkamer

Niet doen: De wachtkamer kan soms meer stress veroorzaken dan de behandelkamer. Er zijn andere dieren die waarschijnlijk niet bepaald ontspannen zijn en vooral honden waar je kat bang voor is en in het ergste geval is er een gespannen en tegelijkertijd saaie bui. Laat uw kat daarom nooit uit de doos - hij kan bijvoorbeeld in paniek raken of zelfs ruzie krijgen met andere diersoorten, honden of andere dieren.

do: Creëer een ontspannen sfeer door rust en sereniteit uit te stralen. Katten hebben een ongelooflijk gevoel voor stemmingen en accepteren deze meesterlijk. Als je zelf kalm en ontspannen bent, wordt je pelsneus ook meer ontspannen. De kat moet in haar transportdoos blijven. Tip: draai het zodat uw kat u kan zien en niet de grote hond die er tegenover zit. Als je kat ziet dat alles goed met je is, voelt ze zich meer op haar gemak.

Met de kat naar de dierenarts: 5 tips voor een meer ontspannen reis

De kat is een gewoontedier. Bijna alle fluwelen poten voelen ongemakkelijk in een vreemde omgeving ...

3. In de behandelkamer

Niet doen: Geef uw kat niet alleen aan iemand voor behandeling. Als je je fluwelen poot alleen laat met vreemden, zal ze zeker heel bang zijn. Als je meegaat, zou je ook geen medelijden moeten hebben met je "huilende" kat, omdat dit de angst verhoogt. Medelijden en aanmoediging bevestigen je kat in haar angst dat er iets mis is en dat er gevaar is als je je zelfs zorgen maakt.

do: Wees kalm en zelfverzekerd in de behandelkamer, gedraag u gewoon zoals altijd. Je kat moet altijd het gevoel hebben dat je bij haar bent en dat alles in orde is. Afhankelijk van wat de dierenarts doet, kunt u bijvoorbeeld ook actief helpen en de patiënt vasthouden of repareren. Een ontspannen basisuitstraling is essentieel tijdens het onderzoek en de behandeling.


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos