Informatie

Hebben alle puppy's roze poten?

Hebben alle puppy's roze poten?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Puppy's leggen veel kilometers af op hun kleine kussentjes en rennen liever door het huis in plaats van een ontspannen wandeling te maken. Omdat ze gloednieuw zijn, zijn de kussens van puppy's zacht en soepel. En die kleine kussentjes kunnen roze, zwart, bruin of een combinatie van allemaal zijn.

Niet helemaal roze

Sommige puppy's hebben roze voetzolen, maar niet allemaal. Mogelijk ziet u een gemengde zak met verschillende kleuren van de voetzolen in slechts één nest, vooral als de pups van een gemengd ras zijn. En alleen omdat een pup wordt geboren met roze poten, wil dat nog niet zeggen dat ze altijd roze poten zal hebben. Soms verandert de kleur van het pootkussen van puppy's en wordt deze donkerder naarmate ze ouder worden.

Oorzaken van Pink Paws

Net als de kleur van hun vacht, neus en andere huidoppervlakken, is de kleur van de voetzolen van een puppy genetisch bepaald. Soms zie je roze pootjes bij puppy's met een lichte vacht, maar dat betekent niet dat alle witte honden automatisch roze pootjes hebben. De bichon frise is een voorbeeld van een ras dat typisch wit of licht van kleur is, maar waarvan de voetzolen zwart zijn. Sommige honden met gemengde kleuren hebben roze poten omdat ze een gen dragen waardoor ze geen pigment in hun huid en haar kunnen produceren. Dit kan het hele lichaam van de hond of alleen bepaalde plekken aantasten.

Roze kan een probleem zijn

De kleur van de poot van uw pup kan een probleem zijn als u overweegt haar in te schrijven voor een door de American Kennel Club goedgekeurde hondenshow. De normen die de AKC heeft vastgesteld, hebben niet altijd betrekking op de kleur van de kussens van een hond, maar in sommige gevallen, als er roze op de voetzolen zit, kan de score van de hond worden beïnvloed. De AKC-normen voor het Boerboel-ras noemen bijvoorbeeld roze voetzolen als de enige ernstige fout die de rangorde van een hond in een show zou kunnen beïnvloeden, hoewel ze haar niet zullen diskwalificeren.

Pootkleur en nagelkleur

Net als bij bontkleur komt de kleur van de pad niet altijd direct overeen met de nagelkleur. Maar als uw pup voetzolen heeft die meestal roze zijn, kan ze ook voornamelijk witte nagels hebben. Dit is handig als het tijd is voor pedicure, omdat het gemakkelijker is om nagels zonder pigment te knippen. Dat komt omdat je in staat zult zijn om de "snelle", de bundel zenuwen en bloedvaten in de nagel te zien en te vermijden.

Referenties


Bekijk de video: Golden Retriever Bevalt van Zeldzame Puppy. Slechts 3 Hebben er Ooit Eerder Bestaan! (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos