Opmerkingen

Honden en hun gedrag: verschillende stijlen

Honden en hun gedrag: verschillende stijlen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spelen is een natuurlijke en belangrijke activiteit voor honden. Mensen zoals honden hebben verschillende stijlen als het gaat om speelgedrag - terwijl sommigen de voorkeur geven aan racen en vangen, anderen verkiezen speelse vechtpartijen of zogenaamde objectgames. Hier kunt u meer leren over de verschillende vormen van hondenspel. Wanneer honden elkaar achtervolgen, rondrennen en gelukkig vangen, kun je altijd het plezier zien! - Shutterstock / Rita Kochmarjova

Het is belangrijk dat honden hun speelgedrag kunnen waarmaken. De game maakt deel uit van sociaal gedrag en wordt onder andere gebruikt om met elkaar te communiceren. Spanningen worden verminderd, hiërarchieën worden vastgesteld en de vierbenige vriend wordt zowel fysiek als mentaal uitgedaagd tijdens het intense spel. Net als bij menselijk spelen, kunnen sommige honden beter samen ravotten en anderen niet - dit is bijvoorbeeld te wijten aan de verschillende voorkeuren in termen van speelstijlen. Hoewel puppy's over het algemeen minder kieskeurig zijn over hun speelkameraadjes, spelen de meeste volwassen honden niet alleen met iedereen. Je moet geen honden duwen die niet met elkaar willen spelen.

Jachtspellen: rennen en vangen

Jacht- of racegames waarbij honden elkaar achtervolgen zien er soms spectaculair uit. Soms lopen de bontneuzen achter elkaar met hoge snelheden en proberen ze zichzelf te vangen. De rollen (jager en gejaagd) worden tijdens het spel vaak uitgewisseld. Hoe de speelse jacht eruitziet, kan sterk verschillen. Sommige honden rennen bijna zonder fysiek contact achter elkaar aan, anderen schakelen over van rennen naar vechten wanneer iemand betrapt wordt. Honden leren elkaar kennen in het spel en passen meestal de acties aan zodat iedereen gelukkig is en plezier heeft.

Scuffles: het speelse gevecht

Brawl-spellen zijn extreem variabel en vormen vaak de volgende stap na een race- of jachtspel. De honden rollen op elkaar, onder elkaar, in elkaar. Het wordt "geraakt" met de hondpoten, geklemd en ook gebeten, waardoor er geen verwondingen zijn. Honden kunnen hun kaken extreem goed beheersen, zodat niemand gewond raakt tijdens het leuke gevecht.

Bij elk spel kan het natuurlijk gebeuren dat er iets misgaat en een hond wordt gebeten zodat het pijn doet. Vervolgens moet het spel worden gestopt en moet de wond worden behandeld. In het ideale geval zijn de fysieke vereisten van de 'vechters' tijdens het gevecht vergelijkbaar. Een Chihuahua zal weinig plezier hebben in een vechtpartij met een Newfoundland-hond en er is een verhoogd risico op letsel als gevolg van de verschillende grootte en gewichtsverhouding.

Spelgedrag: hoe laten honden hun humeur zien?

Honden spelen graag, en niet alleen op jonge leeftijd, maar voor het leven. Het spelgedrag ...

Voetafrastering: "tand voor tand"

De zogenaamde mondafrastering is een vorm van vechtspel, waarbij de mond van de ander op de een of andere manier tussen zijn eigen mond komt. Wat er vaak gevaarlijk uitziet voor bezorgde hondenbezitters, omdat er veel hondentanden zijn, is meestal onschadelijk, omdat de pestkoppen meestal heel goed voor zichzelf zorgen. Vaak worden in het kader van voetafrastering herhaaldelijk andere gebieden bereikt, zoals de nek of de benen.

Object spellen: spel met gereedschap

Objectspellen zijn spellen waarbij objecten betrokken zijn, zoals een stok of een hondenspeelgoed. De objecten worden bijvoorbeeld tijdens het spelen rondgedragen of gebruikt als prooi waarvoor de bontneuzen kunnen "ruziën". Tip: het is beter als honden een natuurlijk object gebruiken om te spelen dat geen enkele emotionele waarde heeft voor een van de boefjes. Op deze manier kunnen argumenten over het geliefde hondenspeelgoed worden vermeden.


Video: HOOFDDOEK VAN MOSLIMA AFGETROKKEN! BONDGENOTEN (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nikonris

  Toegegeven, dit zal trouwens een briljant idee zijn

 2. Yozshur

  Bravo, uw idee, het is prachtig

 3. Zuzil

  Ik doe mee. En ik kwam dit tegen. We kunnen over dit thema communiceren.

 4. Aelfric

  Persoonlijke berichten helemaal gaan vandaag?

 5. Arashirn

  Ik kan veel praten over dit onderwerp.

 6. Lucan

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Ik zal terugkeren - ik zal noodzakelijkerwijs de mening uiten.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos