Informatie

Hoe bescherm ik tegen kennelhoest?

Hoe bescherm ik tegen kennelhoest?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kennelhoest, ook bekend als bordetella, is een zeer besmettelijke infectie van de bovenste luchtwegen bij honden. Kennelhoest verspreidt zich door de lucht door hoesten en niezen van geïnfecteerde honden die zich dicht bij elkaar bevinden in opvangcentra, trimsalons en internaten. Het handhaven van een gezond, sterk immuunsysteem bij uw hond is een goede verdediging tegen kennelhoest.

Help een gezonde levensstijl te behouden

Voorzie uw hond van een gezonde levensstijl en zijn immuunsysteem zal volgen. Een uitgebalanceerd gezond dieet, gevuld met een verscheidenheid aan voedingsstoffen, wordt aanbevolen. Praat met de dierenarts over de specifieke voedingsbehoeften van uw hond. Geef uw hond voldoende beweging - of u nu alleen in de tuin rondrent of deelneemt aan gezinsactiviteiten, lichaamsbeweging houdt zijn lichaam gezond. Bied een veilige, schone en comfortabele omgeving; constante emotionele stress beïnvloedt het immuunsysteem. Een laag immuunsysteem zal moeite hebben om ziektes en bacteriën te bestrijden, waardoor uw hond vatbaarder wordt voor kennelhoest.

Voorkom blootstelling

Hoewel incidentele blootstelling aan andere honden onvermijdelijk is, vermindert het beperken van de tijd die wordt doorgebracht in kennels, schuilplaatsen en andere gebieden waar kennelhoest kan voorkomen, de kans dat uw hond de aandoening oploopt. Kennels zijn handig en een welkome opluchting voor eigenaren van gezelschapsdieren die vaak reizen. Probeer de routine te doorbreken door een oppas in te huren of laat een familielid voor je hond zorgen.

Zorg voor vaccinaties

Inentingen tegen kennelhoest zijn in de meeste internaten verplicht. Meestal moet de vaccinatie worden uitgevoerd drie weken voordat uw hond in de kennel zal verblijven. Er zijn twee manieren waarop een dierenarts de vaccinatie zal toedienen. De eerste en meest gebruikelijke manier is om de vaccinatie met een injectiespuit te injecteren. Intranasaal is de tweede optie, waarbij de vaccinatie via de neus wordt ingeademd en sneller in de bloedbaan komt. Bordetella-vaccins worden het meest aanbevolen bij kennelpension. Het is echter het beste om een ​​dierenarts te raadplegen en te informeren naar alternatieve vaccinaties die een combinatie van bacteriële ziekten helpen bestrijden en tegelijkertijd kennelhoest helpen bestrijden.

Bestrijd vrije radicalen

Vrije radicalen veroorzaken schade aan gezonde cellen. Door omgevingsfactoren en blootstelling aan bacteriën kunnen er vrije radicalen ontstaan. Antioxidanten beschermen gezonde cellen tegen aanvallen of beschadiging door vrije radicalen. Het wordt aanbevolen om met een dierenarts te praten over het toevoegen van vitamine C en E aan het dieet van uw hond. Vitamine C en E remmen cellulaire schade veroorzaakt door vrije radicalen. Door de cellen van uw hond te beschermen en zijn lichaam gezond te houden, kan hij vechten tegen kennelhoest.

Referenties

Middelen


Bekijk de video: Kennelhoest bij de hond (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Malakree

  Is het gelijkspel?

 2. Rodrigo

  Volledige sterfte ---- en kwaliteit

 3. Tygogis

  Het antwoord uitstekend, gefeliciteerd

 4. Tugrel

  Naar mijn mening heeft hij het mis. Schrijf me in PM, spreek.

 5. Tlachinolli

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je het mis. Ik ben in staat om het te bewijzen. Schrijf me in PM, bespreek het.

 6. Jon

  De Walker zal de weg overwinnen. Ik wou dat je nooit stopt en een creatief persoon bent - voor altijd!Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos