Informatie

Hoe verwondingen bij blinde honden te voorkomen

Hoe verwondingen bij blinde honden te voorkomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het zien van ooghonden helpt blinde mensen door de wereld te navigeren. Enkele relatief eenvoudige aanpassingen kunnen voorkomen dat uw blinde huisdier zichzelf verwondt.

Consistente omgeving

Verplaats de meubels niet en verander de verkeerspatronen in uw huis niet op een andere manier. Door de omgeving van uw hond consistent te houden, kan hij zich gemakkelijker verplaatsen en voorkomen dat hij tegen objecten botst. Zijn voer- en drinkbakken moeten altijd op dezelfde plek blijven staan, misschien met een andere textuur in de buurt - zoals een mat - zodat hij ze kan vinden. Houd paden in uw huis en tuin vrij en vrij van items waar hij over kan struikelen. Misschien moet u kinderen die uw gezin delen eraan herinneren om hun speelgoed op te bergen, maar als het ter wille van de hond is, zijn ze waarschijnlijk meer bereid om het te doen.

Toegang blokkeren

Mogelijk moet u de toegang tot bepaalde gebieden in uw huis of tuin blokkeren om uw blinde hond veilig te houden. Deze omvatten trappen, dekken, veranda's of elke andere plaats waar uw hond kan tuimelen. Soms is het gewoon een kwestie van deuren gesloten houden of eenvoudige babyhekjes gebruiken. Zwembaden kunnen gevaarlijk zijn, dus zorg ervoor dat uw hond er niet alleen in kan, zelfs niet als hij graag zwemt. Een ervaren zwemmende blinde hond kan nog steeds peddelen, maar hij vindt misschien niet de trap om zichzelf uit het water te krijgen.

Nieuwe training

Uw hond kent waarschijnlijk al commando's als "Zit" en "Blijf". Je kunt hem beschermen door hem nieuwe woorden te leren, zoals "Step" en "Watch". Gebruik de eerste term wanneer hij toegang moet hebben tot een of twee enkele treden, zodat hij leert dat hij een verandering in het terrein zal tegenkomen. "Watch" laat hem weten dat er iets in de weg zit, vooral als je op pad bent. Praat regelmatig met hem, zodat hij weet waar u zich bevindt.

The Dog's Eye View

Kruip op handen en knieën door je huis, op zoek naar dingen die je hond kunnen schaden. U kunt scherpe randen of punten opmerken die misschien niet problematisch lijken als u rechtop staat. U kunt die voorwerpen vervolgens verplaatsen of afdekken voor de veiligheid van uw huisdier.

Referenties


Bekijk de video: Hoe je hond leren om niet op te springen? - Vrienden der Blinden (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Akitilar

  Bravo, geweldige zin en actueel

 2. Enando

  Ik bedoel, je laat de fout toe. Voer we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 3. Wilber

  Waar kan ik het vinden?

 4. Zulkimi

  Morgen is een nieuwe dag.

 5. Brickman

  Nu werd alles me duidelijk, bedankt voor je hulp in deze kwestie.

 6. Nechtan

  Daarin is er ook iets voor mij, dit idee is aangenaam, ik ben het er helemaal mee eens.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos