Informatie

Hoe u zich kunt voorbereiden op een zwangere hond die op het punt staat te bevallen

Hoe u zich kunt voorbereiden op een zwangere hond die op het punt staat te bevallen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wees van tevoren voorbereid op de bevalling van je moederhond door ervoor te zorgen dat ze er klaar voor is en dat je alles hebt wat je nodig hebt om je te concentreren op het werpen van je nieuwe nestje puppy's. Als je meerdere fokkerijen hebt gedaan, moet je aan elke kant van elke fokdatum een ​​dag of twee rekenen. Plan om klaar te zijn op de eerste uitgerekende datum van je meisje. Gebruik de week voordat haar nest moet worden uitgevoerd om taken uit te voeren om haar werk, en dat van u, gemakkelijker te maken.

Bezoek de dierenarts

Het is ongebruikelijk dat puppy's eerder dan 61 dagen na het fokken arriveren, dus u kunt precies zien wanneer het nest moet komen. Maak een afspraak met uw dierenarts in de week voor de eerste uitgerekende datum van uw moederhond voor een echo of röntgenfoto. Dit laat zien hoeveel puppy's uw hond bij zich heeft en stelt u in staat om voorbereid te zijn wanneer het werpen begint. Het is erg handig om te weten hoeveel puppy's er komen. Met een aantal puppy's kunt u ook anticiperen wanneer uw moederhond klaar is met het afleveren van haar puppy's.

Houd haar temperatuur in de gaten

Begin de week vóór haar uitgerekende datum twee of drie keer per dag de rectale temperatuur van uw moederhond op te nemen. Gebruik een rectale thermometer gedrenkt in vaseline. Meet haar temperatuur elke dag op hetzelfde tijdstip en houd een logboek bij van de metingen. De normale temperatuur van een hond ligt tussen de 100 en 102,5. Ongeveer 24 tot 36 uur voordat de bevalling begint, daalt de temperatuur van de moeder tot 99 of lager en blijft daar. Door haar temperatuur voor de uitgerekende datum op te nemen, wordt een basislijn vastgesteld, zodat u precies weet wanneer deze daalt. U kunt dan verwachten dat de bevalling binnenkort begint.

Zorg dat mama klaar is

Geef uw moederhond een week voordat het nest moet komen een warm bad of, als u dat wilt, een gedeeltelijk bad door haar buik en onder haar staart af te sponzen. Zorg ervoor dat u goed afspoelt met schoon water. Knip het haar op haar buik af, vooral rond de borstklieren en tepels. Het is niet nodig om tot op de huid te trimmen, maar als u lang haar verwijdert, kunnen de puppy's gemakkelijk borstvoeding geven en blijft de moederhond schoon. Als uw moederhond een langharig ras is, knip dan de achterste veren en het haar onder de staart bij.

Controleer benodigdheden

Zet de werpkist op en controleer of al je benodigdheden aanwezig zijn. Zorg ervoor dat uw verwarmingskussen of warmtelamp werkt. Bewaar alles wat je nodig hebt voor de bevalling en onmiddellijk daarna, zodat je uitstapjes buiten het huis kunt vermijden. U wilt de laatste dagen vóór de uitgerekende datum van uw moederhond dicht bij huis blijven. Begin je aanstaande moeder voor korte periodes in de werpkist te leggen, zodat ze er vertrouwd mee is. Het kan helpen om haar daar maaltijden te geven. Een dag of twee voordat haar uitgerekende datum aanbreekt, laat haar beginnen te slapen in de werpkist.

Referenties

 • American Kennel Club: een gids voor het fokken van uw hond
 • Voortplanting en werpen van honden: een gids voor hondenfokkers; Myra Savant Harris
 • Het werpen en fokken van puppy's; Muriel P. Lee
 • Puppy Intensive Care: een fokkersgids voor de verzorging van pasgeboren puppy's; Myra Savant-Harris


Bekijk de video: Boer Gerrit vlogt. Bevalling labrador eindigt in een keizersnede!!! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nejora

  Interessante posts zijn zeker jouw stijl!

 2. Derward

  Mee eens, zeer nuttige kamer

 3. Aleron

  Ik kan u aanraden de website te bezoeken, die veel informatie geeft over het onderwerp dat u interesseert.

 4. Kagore

  Ik word me aan alles hierboven verteld. Laten we deze vraag bespreken.

 5. Vogel

  Lange tijd was ik hier niet.Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos