Informatie

Pommeren vachtverzorgingstips

Pommeren vachtverzorgingstips


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Pommeren stamt af van de sledehonden van IJsland. Aan het einde van de 19e eeuw werd koningin Victoria van Engeland verliefd op het ras en de populariteit verspreidde zich van daaruit. Gelukkig helpt het leren van een paar tips en trucs om de trimtijd te verkorten.

Voorbereidingen treffen

De eerste stap bij het succesvol verzorgen van een Pommeren is een vroege voorbereiding. Omdat de Pommeren routinematige verzorging nodig heeft, is het belangrijk dat ze vroeg leert om het proces te accepteren. Door haar te leren staan ​​tijdens het trimmen en op haar zij of rug te liggen als ze een puppy is, wordt het verzorgen plezierig voor de puppy en de trimmer. Ze moet genieten van de hechtingstijd die gepaard gaat met het verzorgen en er niet bang voor zijn.

Borstelen

Dagelijks borstelen van de Pom is ideaal, omdat zijn dikke, dubbele vacht mat en verward raakt. Niet elke huisdiereneigenaar heeft echter 30 minuten extra per dag. In dit geval is twee wekelijkse poetsbeurten het minimum dat u kunt gebruiken om zijn zachte vacht te behouden. Gebruik een gladde borstel met gebogen haren, begin met het haar op de rug van de Pom en houd een gedeelte in je vrije hand. Borstel vanaf het onderdeel naar beneden met een methode die 'lijnborstelen' wordt genoemd. Zorg er bij het borstelen van je pom voor dat je niet te hard naar beneden drukt en zijn huid krabt. Gebruik een metalen kam en zorg ervoor dat alle matten en klitten verdwenen zijn. Als er nog wat achterblijft, houd het haar dan uit de huid en werk het uit met de kam, beginnend bij het uiteinde van het haar en werkend naar de huid toe.

Baden

De Pommeren heeft slechts ongeveer één keer per maand een bad nodig. Na grondig borstelen de Pom nat maken en een hondenshampoo voor de gevoelige huid aanbrengen, zoals havermoutshampoo. Wrijf de shampoo in tot het schuim vormt. Spoel de pom goed uit en besproei zijn vacht met een lichte leave-in conditioner voor honden. Maak zijn bad af door zijn jas droog te deppen met een handdoek. Droog de Pom helemaal af met een föhn op de laagste stand. Gebruik een gladder penseel om de glans van de vacht te verbeteren.

Knippen en bijsnijden

Veel eigenaren en fokkers van Pommeren kiezen ervoor om zich geen zorgen te maken over het verzorgen van de dikke vacht. In dit geval kiezen ze een leeuwensnede. Deze snit kan een onderhoudsarme oplossing zijn; het neemt echter de natuurlijke bescherming weg. Als de vacht van de Pom eenmaal is afgeknipt, zal deze mogelijk nooit meer teruggroeien met dezelfde dikte en vorm als voorheen. Daarom wordt aanbevolen door de Pet Pom-website om alleen het anale gebied en het haar onder de poten te knippen. Bovendien helpt het plukken van het haar uit de oren van de Pommeren oorontstekingen te voorkomen. Een trimmer moet de teennagels van de Pom knippen als ze lang zijn.

Referenties

Middelen


Bekijk de video: Dog dances to the DuckTales theme while being groomed - 1 Hour (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Shakaramar

  Opmerkelijk, de zeer grappige gedachte

 2. Dutaur

  Je hebt helemaal gelijk. Daarin zit ook iets voor mij, het lijkt me een goed idee. Ik ben het met je eens.

 3. Chann

  Nou, breng, verloren zoon, welkom terug.

 4. Jameson

  Volgens mij. Uw mening verkeerd.

 5. Banner

  Ik feliciteer, de prachtige gedachteSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos