Informatie

De normale dagelijkse hoeveelheid hondenvoer

De normale dagelijkse hoeveelheid hondenvoer


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Honden hebben andere eetgewoonten dan mensen, maar dat betekent niet dat ze gewoon zoveel kunnen eten als ze willen. Het controleren van de voeropname van uw hond is een van de belangrijkste dingen die u als baasje kunt doen, omdat het ervoor zorgt dat ze de voeding krijgt die ze nodig heeft zonder het te overdrijven.

Basisrichtlijnen voor calorieën

Geen twee honden zijn hetzelfde, punt uit. Het metabolisme, het bewegingsniveau en de verwerking van voedingsstoffen van uw hond zijn uniek van haarzelf, dus er zijn geen vaste regels die bepalen hoeveel ze moet eten. Een bepalende factor is de kwaliteit van haar eten - goedkopere merken zitten over het algemeen boordevol vulstoffen en bijproducten die niet per se veel energie leveren, terwijl merken van hogere kwaliteit rijk zijn aan voedingsstoffen. Volg de instructies op uw zak met hondenvoer, die doorgaans een op gewicht gebaseerde richtlijn geven voor hoeveel uw hond dagelijks zou moeten hebben. Het is misschien niet exact, maar het geeft u een idee waar u moet beginnen.

De oefeningsfactor

Alle rassen verbranden calorieën op verschillende manieren, en dit heeft een grote invloed op hoeveel ze dagelijks zouden moeten eten. Een zittend ras als een mopshond verbrandt bijvoorbeeld niet veel energie per dag en kan bijzonder vatbaar zijn voor obesitas. Aan de andere kant kunnen grotere, meer atletische honden - vooral degenen die dagelijks veel bewegen - proportioneler eten omdat ze meer calorieën verbranden. Werkhonden zoals politiehonden kunnen bijvoorbeeld ongeveer 50 procent meer eten dan een andere hond van hetzelfde ras, alleen maar omdat ze zoveel energie verbruiken.

Wanneer te voeden

De dagelijkse hoeveelheid hondenvoer die uw hond eet, moet niet alleen in één grote kom worden uitgedeeld - omwille van uw hond moet u het in de loop van de dag verdelen. Over het algemeen dienen honden tweemaal daags te eten, dus verdeel de totale aanbevolen hoeveelheid voer door twee, en geef uw hond dan eenmaal 's ochtends en eenmaal' s avonds te eten. Sommige honden kunnen zichzelf besturen als je het voer de hele dag laat staan, maar andere zullen kloven. Over het algemeen hebben honden baat bij een regelmatig voedingsschema, en u moet niet altijd eten laten staan.

Dag na dag

Honden hebben over het algemeen geen variatie in hun dieet nodig. In feite geven honden de voorkeur aan consistentie op dagelijkse basis, van hun loopschema tot wat ze eten. Als uw hond eenmaal gewend is aan het eten van elke dag hetzelfde voedsel, raakt ze er niet alleen psychologisch aan gewend - haar lichaam past zich aan om te werken met de voedingsstoffen die het regelmatig binnenkrijgt. Mocht u of uw dierenarts ooit besluiten om van voer te veranderen, dan dient dit geleidelijk te gebeuren door langzaam toenemende hoeveelheden van het nieuwe voer te mengen met haar huidige voer.

Referenties


Bekijk de video: Hoe moet ik een puppy opvoeden? - Royal Canin (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Vudomuro

  sneeuwman

 2. Lufian

  Ik denk dat ik fouten maak. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.

 3. Akigul

  Sorry voor het bemoeien met ... maar dit onderwerp staat heel dicht bij mij. Schrijf naar PM.

 4. Dietz

  Interesting and informative, but will there be something else on this topic?

 5. Eustatius

  Hoe kunnen we het definiëren?

 6. Rose

  Hoe hulp te downloadenSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos