Informatie

Flat Coated Retriever: Waar moet je aan denken voordat je iets koopt?

Flat Coated Retriever: Waar moet je aan denken voordat je iets koopt?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Overweegt u een retriever met een platte coating te kopen? Als u op zoek bent naar een toegewijde, maar ook familielid nodig hebt, is dit ras de juiste keuze. Dit geldt ook voor jagers die op zoek zijn naar een loyale metgezel en betrouwbare retriever. Toch moet u zo'n beslissing niet over uw knie breken, maar overweeg een paar dingen. Deze schattige retriever met platte coating heeft net een lange wandeling gemaakt - Shutterstock / Mikkel Bigandt

De Flat Coated Retriever uit Groot-Brittannië is extreem sterk en extreem robuust. Het dankt zijn elegante uitstraling aan zijn gladde, middellange vacht, die meestal zwart is - in zeldzame gevallen ook leverbruin. De flat met zijn schofthoogte van 60 cm en tot 36 kg lichaamsgewicht behoort tot de middelgrote hondenrassen. Met een goede gezondheid, passende zorg en verzorging kan hij tien tot 15 jaar oud worden.

Voor wie is de Flat Coated Retriever geschikt?

De Flat Coated Retriever is geschikt als pure jachthond, maar ook als gezinshond. Hij geeft echter de voorkeur aan een combinatie van beide. Het dier heeft een constante band met de familie nodig en nauwe banden. De Flat Coated Retriever voelt zich het meest op zijn gemak in een bijzonder actieve familie, waarin zijn geliefden echt tijd voor hem hebben. Frequente natuurwandelingen moeten de norm zijn. Mensen met een fulltime baan kunnen dit ras geen recht doen. Als de drang om te bewegen voldoende en constant tevreden is, kan het comfortabel bij je voelen, zelfs in een klein appartement. Deze loyale ziel is graag een goede speelkameraad voor kinderen in het gezin.

Een flat accepteert over het algemeen ook andere huisdieren als familieleden, ongeacht hun type. Een positieve eerste ontmoeting is uiterst belangrijk. De kans is groot dat uw kat en uw Flat Coated Retriever zelfs grote vrienden worden of dat het als tweede hond een hechte band met de eerste hond mogelijk maakt. Het ras wordt vaak zelfs als een gezelschapshond gebruikt. Dit moet echter niet het primaire doel zijn. Er zijn andere goed geschikte hondenrassen voor een veel voorkomende rit.

Diverse mogelijkheden van de Flat Coated Retriever

Eenmaal gefokt voor het ophalen van werk, heeft de Flat Coated Retriever het in zijn bloed. Zijn speelsheid en extreem goed gevoel voor neus, gecombineerd met zijn liefde voor water, maken hem een ​​ongelooflijk goede fitter. Als hij zijn plaats als jachthond niet vindt, kan dit worden gecompenseerd met het klassieke dummy-werk. Net als het ras, het komt uit Engeland en maakt hond en eigenaar even gelukkig. Een dummy is een soort dummy die een prooi symboliseert en kan worden gebruikt voor vele spannende opzoektaken. Dus het dier is altijd in zijn element. Zijn honger naar water kan ook op deze manier worden vervuld. Hier is een flatcoated retriever die dummy-werk doet:

Dit hondenras heeft veel meer op de doos. Zijn buitengewoon goede instinct en nieuwsgierigheid geven de vierbenige vriend aanmoediging op veel andere gebieden. Hij vindt zijn roeping vaak als een speur- of reddingshond - vanwege zijn hoge veerkracht, zelfs in crisisgebieden. Een liefdevol verzorgde Flat Coated Retriever geeft alles voor de eigenaar.

Een hond kopen: een goede voorbereiding is belangrijk

Een hond kopen is geweldig. Maar voordat u koopt, moet u zorgvuldig ...


Als hij bedoeld is als een pure gezinshond zonder "verplichtingen", is het belangrijk hem anders uit te dagen - in het beste geval door een opleiding te volgen. Het beoefenen van hondensporten zoals behendigheid, flyball en recreatieve sporten biedt ook compensatie voor de flatcoated retriever.

Samengevat: overwegen alvorens te kopen

Iedereen die voor dit levendige en ras heeft gekozen, moet zich voorbereiden om indien nodig zijn eigen leven te veranderen. U moet bijvoorbeeld uw hobby's aanpassen aan de behoeften van de hond en nog veel meer. Hier is een overzicht:

Een Flat Coated Retriever ...

  • ● Leef de volgende tien tot vijftien jaar onder hetzelfde dak met je mee, omdat hij nooit in een hondenkennel mag wonen
  • ● laat zijn lange plukjes haar in het appartement of huis gedurende deze tijd
  • ● kost zijn eigenaar veel tijd en energie, net als alle honden, heeft hij opvoeding nodig om zijn sterke punten en eigenschappen te ontwikkelen
  • ● altijd willen worden gepland als een volledig familielid, of het nu voor een dagje uit of de hele vakantie is - of op zijn minst verzorgd door liefdevolle mensen tijdens uw afwezigheid
  • ● houdt van water en heeft, naast andere actieve bezigheden, hier en daar behoefte aan koele waterervaringen

Is uw beslissing genomen? Dan is het tijd om de juiste puppy te vinden. Vermijd dubieuze krantenadvertenties. Zoek beter naar clubs zoals de DRC (German Retriever Club e.V.). De volgende stap zou moeten zijn om uw huis goed voor te bereiden op de puppy. Aan de ene kant, zodat hij zich onmiddellijk op zijn gemak voelt en je een goede start hebt met de kleine racker, aan de andere kant moet zijn omgeving puppy-veilig zijn. Elimineer gevarenbronnen zoals stroomkabels, reinigingsmiddelen, tabletten of giftige potplanten. Als andere dieren in het huishouden leven, wees dan voorzichtig bij het eerste contact. Ten slotte vindt u een kleine boodschappenlijst voor de groei van uw dierenfamilie in de gids "Koop originele uitrusting voor puppy's: Tips".

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze onderwerpen over het kopen van honden:

Golden Retriever: Geweldige functies als gezinshond

Tips voor het kopen van Labrador puppy's

Levendig en actief: gebruik een Labrador

0 reacties Log in om te reageren


Video: Replay of Riverside Q&A Chat (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos