Informatie

Neurotisch blaffende hondengedrag

Neurotisch blaffende hondengedrag


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Neurotisch blaffen van honden is meestal een teken van angst. Het heeft geen zin om de neurotische blaffer te leren niet te blaffen zonder de oorzaken van het probleem aan te pakken, omdat hij gewoon een nieuwe, mogelijk destructievere manier zal vinden om zijn problemen te uiten.

Juiste identificatie

Neurotisch geblaf is aanhoudend en wordt veroorzaakt door geen duidelijke externe prikkels. Een paar keffen tegen de postbode is niet hetzelfde als een voortdurende sessie van intens geblaf. Neurotisch geblaf gaat meestal gepaard met ander gedrag, waaronder graven, kauwen, ijsberen en jammeren.

Oorzaken

Afscheidingsangst, verveling, veranderingen in de omgeving, zoals een nieuw huis of de introductie van een nieuwe hond of persoon in het gezin, kunnen allemaal neurotisch geblaf veroorzaken. Het aanhoudende blafgedrag is het noodsignaal van uw hond. Hij probeert zijn rugzak te vertellen dat er iets mis is.

Observatie

Om de specifieke oorzaak van het neurotisch geblaf van uw hond te bepalen, observeert u zijn routine en probeert u een specifieke oorzaak te achterhalen. Als hij bijvoorbeeld alleen van streek raakt als je je jas aantrekt en je klaarmaakt om te vertrekken, is het waarschijnlijk dat zijn neurose verband houdt met verlatingsangst. Hij heeft ontdekt wat de vacht betekent en het heeft een noodreactie uitgelokt. Als het geblaf alleen optreedt wanneer de deurbel gaat, kan het gedrag verband houden met angst of bezorgdheid over vreemden.

Problemen

Naast de overduidelijke overlast die aanhoudend geblaf voor u, uw gezin en de buren veroorzaakt, is het gedrag ook stressvol voor de hond. Sommige hondenbezitters moedigen onbedoeld neurotisch geblaf aan door hun hond elke keer dat hij het doet aandacht te schenken. De truc is om het probleem niet te negeren, maar om de hond te laten zien dat blaffen niet de oplossing is.

Preventie en genezing

Zodra u de waarschijnlijke oorzaak van het neurotisch geblaf heeft vastgesteld, kunt u uw hond er ongevoelig voor maken. Voer bijvoorbeeld uw standaard routine voor het verlaten van het huis uit, maar geef hem een ​​speeltje om mee te spelen terwijl u het doet. Dit leidt hem af en helpt hem ook om positieve associaties te vormen met de noodtrekker van je vertrek. De bekende hondentrainer Cesar Milan pleit voor het geven van veel lichaamsbeweging voordat ze worden blootgesteld aan de noodtrigger. Lichaamsbeweging bevrijdt uw hond ook van opgekropte energie, wat in de eerste plaats een oorzaak van neurose kan zijn. Laat speelgoed achter voor uw hond als u weg bent, om verveling te voorkomen. Als honden of mensen neurotisch geblaf veroorzaken, stel hem dan geleidelijk aan hen voor, gebruik voedsel en verbale beloningen om passief, ontspannen gedrag positief te versterken.

Referenties


Bekijk de video: Dog School: Uitvallen naar andere honden eruit trainen (Mei 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos