Informatie

Hoeveel formule gebruikt u om puppy's te spenen?

Hoeveel formule gebruikt u om puppy's te spenen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als uw puppy's met elkaar zijn gaan fouilleren, is het tijd om ze op weg te helpen om zichzelf te voeden. Of het nu weeskinderen zijn of mama's in de zaak, het speenproces voor puppy's is hetzelfde. Na drie weken moeten puppy's beginnen met een vervangende formule als eerste stap om zelfstandig te eten.

Spenen

Het spenen is de geleidelijke overgang van een puppy van moedermelk naar puppyvoeding. Het komt op een punt in zijn ontwikkeling dat hij begint te ontdekken en te spelen terwijl zijn gezichtsvermogen en gehoor verbeteren. In het wild begint mama met het spenen als haar puppy's hun tanden ontwikkelen, ongeveer 3 of 4 weken oud. Borstvoeding wordt een pijnlijk voorstel voor mama, dus zal ze voor langere tijd afstand gaan nemen van haar nest. Als ze alleen is, helpt ze het speenproces door haar voedsel uit te braken voor haar puppy's om te eten. Het is niet ongebruikelijk dat de gezinshond dit doet, dus schrik niet; het is een natuurlijke moederfunctie.

Het speenproces

Het duurt maximaal drie weken om het speenproces te voltooien, en een puppymelkvervanger helpt puppy's om van moedermelk naar puppyvoeding te gaan. Vermijd koemelk, geitenmelk en gecondenseerde melk, die maagklachten en diarree kunnen veroorzaken. Ook zorgt puppymelkvervanging voor de juiste voeding die groeiende pups nodig hebben. Een mix van halve melkvervangende formule en half water in een schaal werkt goed als de eerste stap weg van moedermelk.

Formulebedragen

Als het tijd is om uw puppy's te spenen, lees dan de aanwijzingen van uw speenformule om te bepalen hoeveel u ze moet voeren. Esbilac 2nd Step adviseert bijvoorbeeld om te beginnen met een mengsel van drie delen water op één deel poeder voor puppy's wanneer ze met het speenproces beginnen. Puppy's van gemiddeld een pond krijgen de opdracht om driemaal daags 1 eetlepel poeder tot 3 eetlepels water te eten; Puppy's van 3 pond moeten beginnen met driemaal daags 4 eetlepels poeder tot 12 eetlepels water; puppy's van gemiddeld 5 pond moeten een mengsel hebben op basis van 5 eetlepels formule.

Eerste maaltijden

Puppy's zijn gewend om voor hun voeding te zorgen en begrijpen niet meteen dat ze drinken of eten uit een gerecht. Misschien moet u wat lesgeven over dit onderdeel. Giet het speenmengsel na het mengen in een schotel of een ondiepe pan. Dompel de kinnen van de puppy's voorzichtig in het mengsel, of doe het op je vinger en maak hun neus en mond nat. Doorloop het proces twee of drie keer per dag totdat ze leren het mengsel alleen te drinken. Wees geduldig, want het kan enkele dagen duren voordat de pups aanslaan. Begin na een week met het mengen van ingeblikt of gemalen droog puppyvoer in het mengsel, in kleine hoeveelheden.

Formule voor voedsel

Verhoog in de loop van de volgende twee weken geleidelijk de hoeveelheid puppyvoeding en verlaag de hoeveelheid speenvoeding die de puppy's eten. Als je de pups overzet op puppyvoer, zal hun voer van consistentie veranderen, minder waterig worden en op pap lijken. Op de leeftijd van 6 of 7 weken zouden puppy's puppyvoer moeten eten, zonder toevoeging van vocht, uit een kom. Er is geen regel over de verhoudingen van formule en puppyvoeding; in plaats daarvan hangt het ervan af hoe ontvankelijk uw pups zijn voor hun nieuwe voer. Het is een goed idee om alle puppy's vertrouwd te maken met ingeblikt en droog voedsel, zodat ze geen kieskeurige eters worden.

Handige tips

Het spenen duurt ongeveer drie of vier weken. Door de tijd te nemen, kunnen uw pups belangrijke sociale vaardigheden leren van mama en hun nestgenoten en kan moedermelk geleidelijk opdrogen. Het kan een rommelig proces zijn, omdat puppy's dartele kleine makkers zijn en uiteindelijk bedekt kunnen raken met flesvoeding of voedsel. Het voeren van puppyvoer van goede kwaliteit zorgt ervoor dat uw pups een uitgebalanceerd dieet hebben en geen extra vitamines of supplementen nodig hebben.


Bekijk de video: Hyena and dead wild dog pup WARNING GRAPHIC CONTENT! (Mei 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos