Informatie

Hoeveel melk moet u een kleine pasgeboren puppy geven?

Hoeveel melk moet u een kleine pasgeboren puppy geven?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pasgeboren puppy's moeten vaker worden gevoerd dan oudere pups, en de hoeveelheid melk die voor elke voeding nodig is, hangt af van de grootte van de puppy en de grootte die hij uiteindelijk zal bereiken. Pasgeboren chihuahua's moeten bijvoorbeeld, gedurende de eerste vier weken, elke twee uur 0,75 kubieke centimeter (cc) per ons gewicht krijgen.

Melk vervangen door formule

Pasgeboren puppy's mogen geen koeien- of geitenmelk krijgen, met name de gehomogeniseerde versies, omdat ze niet het juiste eiwit-, vet- en lactosegehalte bevatten dat puppy's nodig hebben. Als de melk van de moederhond niet beschikbaar is, kunnen ze vloeibare melkvervanger krijgen die al is samengesteld voor kleine puppy's. Pasgeboren pups kunnen ook melkpoeder krijgen, maar volg de aanwijzingen nauwgezet bij het mengen van de formule met water.

Voer volgens gewicht

Puppy's die 7 gram of minder wegen, hebben de eerste paar dagen van hun leven elke twee uur 2 tot 4 cc flesvoeding nodig. Puppy's die meer dan 7 ounce wegen, krijgen elke vier uur 1 cc per ounce, terwijl degenen die minstens 10 ounce wegen drie keer per dag 3 tot 5 cc formule nodig hebben. Wanneer grote nesten nog moedermelk krijgen, hebben alleen de kleinste pups de extra hulp nodig.

Onjuiste menging van formule

Formule met te weinig water vermengd veroorzaakt constipatie bij de pup. Te veel water heeft daarentegen het tegenovergestelde effect en veroorzaakt diarree. Beide aandoeningen kunnen schadelijk of fataal zijn. Ongeacht het type formule dat u kiest, verwarm het door de fles in heet water te plaatsen in plaats van de formule zelf te verwarmen, en test door een beetje warme, niet hete formule aan de binnenkant van uw pols te druppelen.

Gevaren van teveel voeren

Te veel eten tijdens de eerste paar weken van het leven veroorzaakt een te snelle groei van de pup, wat leidt tot botaandoeningen zoals buigen van de benen. Het is beter om te weinig dan te veel te voeren. Overvoerde puppy's zijn vatbaar voor problemen met de spijsvertering en botgroei, en hun gezondheid gaat na verloop van tijd achteruit. De grootte van het dier wordt niet bepaald door hoeveel hij krijgt, maar door genetica. Laat de puppy beslissen wanneer hij vol is.


Bekijk de video: Hondenspullen: Welke 12 Puppy Spullen zijn Nodig voor een Puppy? Tips van expert Alexandra Wilkinson (Mei 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos