Informatie

Is melatonine voor het laten groeien van vacht bij honden?

Is melatonine voor het laten groeien van vacht bij honden?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je harige vriend er niet zo harig uitziet, wil je dierenarts misschien een melatoninesupplement proberen. Alopecia x en seizoensgebonden alopecia op de flank zijn twee voorbeelden van aandoeningen die reageren op melatonine.

Alopecia

Als uw hond alopecia heeft, moet uw dierenarts hem beoordelen. Evaluatie kan een onderzoek, bloedonderzoek en mogelijk een huidbiopsie omvatten. Hypothyreoïdie en de ziekte van Cushing zijn veelvoorkomende oorzaken bij honden en moeten worden uitgesloten voordat suppletie wordt geprobeerd. Symmetrisch haarverlies kan een aanwijzing zijn voor alopecia x - vaak gezien bij Pomeranians - of seizoensgebonden flankalopecia - vaak gezien bij boksers. Uw dierenarts kan in deze gevallen melatonine aanbevelen.

Melatonine

Melatonine is een supplement dat doorgaans aan mensen wordt gegeven. Dit supplement kan helpen bij het reguleren van de lichaamscyclus of het circadiane ritme. De belangrijkste bijwerking van melatonine is slaperigheid, hoewel uw hond mogelijk niet wordt beïnvloed. Als uw hond op melatonine reageert, zou de haargroei binnen enkele weken tot drie maanden na suppletie moeten optreden. Meestal stopt de haargroei binnen een paar maanden. Veel honden worden gespeend naar een wekelijkse versus dagelijkse dosis om de groei op peil te houden.

Referenties


Bekijk de video: Borstelen van een langharige Havanezer, ontklitten van de vacht (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos