Kort

Communicatie: kat en hond bij elkaar brengen

Communicatie: kat en hond bij elkaar brengen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zijn katten en honden van nature vijanden? Nee! Het enige dat ontbreekt is de juiste communicatie. De taal van honden en katten spreekt elkaar op sommige plaatsen tegen, wat betekent dat de dieren elkaar niet goed begrijpen als ze niet bekend zijn met de "vreemde taal". Hier zijn wat informatie en tips om uw kat en hond samen te brengen. Het samenbrengen van katten en honden is vaak een communicatieprobleem - Afbeelding: Shutterstock / Nikoner

Het is gewoon jammer: wanneer de hond gelukkig met zijn staart kwispelt, vertaalt dit zich in rusteloosheid, irritatie en een potentiële bedreiging in kattentaal. Als de kat zachtjes spint, hoort de hond een waarschuwing grommen - dergelijke en soortgelijke communicatieproblemen leiden tot de bekende 'vijandschap' tussen kat en hond.

Twee werelden van communicatie

Alleen wanneer honden en katten op jonge leeftijd samen opgroeien, kunnen ze elkaars taal onmiddellijk begrijpen - in latere jaren, wanneer de dieren elkaar ontmoeten als volwassenen, kan dit een lang en problematisch proces van begrip worden. De kleine Bengaalse kittens in de video leren bijvoorbeeld de hondentaal en houden van hun vierbenige "leraar", de Labrador Tucker:

Hond en kat: vergelijkbare persoonlijkheden kunnen beter met elkaar omgaan

Niet elke hond en elke kat gaan goed samen. Als je nog een huisdier wilt toevoegen, moet je daarom van tevoren zorgvuldig plannen en op zoek gaan naar een kamergenoot van dieren met een temperament en temperament dat vergelijkbaar is met dat van je oudere dier. Een rustige hond is het meest geschikt voor een gezellig kattenras zoals Maine Coon, Ragdoll of British Shorthair (BKH). Een actieve wervelwind daarentegen heeft meer plezier met levendige kattenrassen zoals de Bengaalse kat, de Siamese kat, de Cornish Rex of de Abessijnse kat. Bovendien is de sympathie meestal groter wanneer de dieren rond dezelfde leeftijd zijn. Als de hond en de kat allebei zijn gecastreerd, kan dit ook bijdragen aan vreedzaam samenleven.

Van bepaalde hondenrassen wordt gezegd dat ze beter met katten kunnen opschieten dan andere. Herdershonden zijn bijvoorbeeld over het algemeen katvriendelijker dan jachthonden. U kunt echter ook zoeken naar een katvriendelijke hond of een hondvriendelijke kat in het asiel. Als de dieren al bekend zijn met vertegenwoordigers van de andere soort en hun communicatie, geen slechte ervaringen met hen hebben gehad, is het gemakkelijker om kat en hond bij elkaar te brengen.

Hond en kat zijn vrienden voor het leven

Hond en kat wennen aan elkaar met geduld en voorzichtigheid

Als je kat en hond bij elkaar wilt brengen, moet je heel voorzichtig zijn. De dieren moeten de gelegenheid hebben om veilig en stressvrij te snuffelen en elkaar langzaam te leren kennen - voordat ze elkaar daadwerkelijk ontmoeten. Plaats de nieuwe aankomst niet alleen voor de neus van uw oudere huisdier, maar bereid de ontmoeting zorgvuldig voor. Belangrijk: katten hebben altijd schuilplaatsen nodig en een toevluchtsoord waar honden geen toegang toe hebben, anders worden ze bang, zijn onzeker en staan ​​constant onder stress. Ideaal is een exclusieve kattenkamer, waar de tijgers hun rust kunnen hebben, evenals een grote krabpaal en een of twee slaapplaatsen op de vensterbank of de boekenplank.

Honden maken meestal sneller vrienden met katten dan andersom, omdat ze gewend zijn aan een vrij duidelijke roedelstructuur en op basis van hun geschiedenis meer mensgericht zijn dan fluwelen poten. Dit betekent dat als ze opmerken dat hun eigenaar of eigenaar de miauwende bal met liefde behandelt, ze snel zullen accepteren dat de vreemdeling tot de familie behoort en ze het in hun harten zullen omhelzen. Katten daarentegen zijn inherent meer gereserveerd omdat ze niet alleen roofdieren zijn, maar ook prooien zijn en zichzelf moeten beschermen tegen gevaren. Ze kijken graag naar de actie vanaf een veilige afstand, bijvoorbeeld vanaf een verhoogde plek.

Wanneer u de kat en hond bij elkaar brengt, moet u daarom eerst de dieren gescheiden houden, zodat de nieuwkomer in alle rust aan hun nieuwe huis kan wennen. Stel de twee vervolgens aan elkaar voor, maar wel zodanig dat ze elkaar nog niet kunnen raken. De dieren zien en ruiken door een babyhekje, maar blijven toch in hun veilige omgeving, zodat je de communicatie van de andere huisgenoot zonder stress kunt leren. Wanneer de hond en de kat elkaar eindelijk ontmoeten, moet de vierbenige vriend aan de lijn zijn en moet de fluwelen poot zich vrij kunnen bewegen en indien nodig ontsnappen. In de volgende video ziet u nog meer tips:

Kat en hond bij elkaar brengen: extra tips

Wanneer u de kat en hond bij elkaar brengt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om hen te helpen:

● Vóór de eerste vergadering moet u beide dieren goed voeren.
● Laat de kat langzaam wennen aan de nieuwe, aanvankelijk dreigende belgeluiden met een blaffende CD voor honden.
● Scheid de twee voederplaatsen van elkaar zodat elk dier stressvrij kan eten.
● Houd jezelf in de gaten wanneer de fluwelen poot en de snor bij elkaar zijn totdat je zeker weet dat de twee het met elkaar kunnen vinden.
● Zorg voor een rustige en aangename sfeer thuis en wees geduldig wanneer u de kat en hond bij elkaar brengt.
● Zorg ervoor dat u beide dieren gelijk behandelt en ook niet de voorkeur geeft.


Video: Top 5 DIEREN Die Kunnen Praten! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nabil

  Daarin zit iets. Bedankt voor de hulp bij deze vraag. Alle ingenieuze is eenvoudig.

 2. Zulkim

  de oprechtheid van de post omgekocht

 3. Aethelhere

  Waar echt hier tegen de autoriteit

 4. Eldrian

  Mijn excuses dat ik u niet kan helpen. Maar ik weet zeker dat je de juiste oplossing zult vinden. Wanhoop niet.

 5. Shaktiran

  Snel)))) heb er over nagedachtSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos