Informatie

Wat betekent het als een hond over je heen probeert te staan?

Wat betekent het als een hond over je heen probeert te staan?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel honden al eeuwenlang worden gedomesticeerd, bezitten ze nog steeds genen en gedragskenmerken die gemeen hebben met wolven, vossen, coyotes en andere wilde neven en nichten. Als u de natuurlijke instincten en gedragskwaliteiten van niet-gedomesticeerde hondachtigen begrijpt, kunt u uw hond beter begrijpen, vooral met betrekking tot dominantie.

Dominantie bepalen

Tom Brakefield / Stockbyte / Getty Images

Waarom probeert uw hond over u heen te gaan staan? Je zou kunnen denken dat het schattig is, maar de hond vertelt je dat hij - of zij, aangezien beide geslachten alfa kunnen zijn - hoger in de ranglijst staat dan jij. Hoektanden rangschikken natuurlijk iedereen waarmee ze omgaan als hoger of lager dan zijzelf. In het wild hebben hooggeplaatste honden bepaalde privileges: ze eten eerst, ze lopen aan de kop van de lijn en ze mogen vaker paren dan andere leden van het peloton. Bij u thuis denkt een dominante hond dat hij de baas is.

Dominante gedragingen bij honden

Merk X-afbeeldingen / Merk X-afbeeldingen / Getty-afbeeldingen

Dominante honden kunnen vervelend of zelfs gevaarlijk zijn. Als een hond denkt dat hij de baas is, zal de hond geneigd zijn uw bevelen te negeren. De hond reageert mogelijk niet op uw signalen om te komen, zitten of liggen. De hond zal tijdens het lopen waarschijnlijk aan de lijn trekken - vooruit smeden, de weg wijzen. Een dominante hond kan constant territorium markeren. Een dominante hond kan zichzelf in gevaar brengen door te weigeren te komen wanneer hij wordt gebeld, vooral in een gebied met veel verkeer; en kunnen agressief worden tegenover andere honden, kinderen of volwassenen.

Onderdanige honden

Onderdanige honden zijn geweldige metgezellen. Ze zijn gemakkelijk te trainen en het is prettig om in de buurt te zijn. Onderdanige honden zullen minder snel tegen je vechten tijdens trimbeurten en zijn meestal minder onaangenaam bij de dierenarts. Onderdanige honden zijn over het algemeen socialer met andere honden en zijn vriendelijk tegen uw gasten. Onderdanige honden zullen minder snel lastige blaffers of bijters worden. Sommige rassen, zoals terriërs, zijn van nature dominanter dan andere; maar trainings- en gedragsaanpassingsoefeningen kunnen eigenaren helpen zich als leiders te profileren.

Oplossingen

Jupiterimages / Polka Dot / Getty-afbeeldingen

Als u vermoedt dat uw hond een aanpassing van zijn houding nodig heeft, reageer dan niet overdreven met agressie, wat de situatie zou kunnen verergeren. Een effectieve roedelleider zijn, betekent assertief zijn, niet agressief, en vriendelijk zijn zonder toegeeflijk te zijn. Uw dierenarts of het plaatselijke dierenasiel kan u wellicht voorzien van referenties voor dierengedragers in uw omgeving. "Als uw hond grommend, pittig of anderszins gevaarlijk wordt wanneer u hem van een mens probeert te verwijderen, heeft u te maken met ernstige uitdaging en controlegedrag. Het zou verstandig zijn om samen te werken met een goede gedragsconsulent die u kan helpen om veilig te blijven u wijzigt dit gedrag ”, beveelt Pat Miller aan op de Whole Dog Journal-website. Negeer de tekenen van dominantie niet; verhelp het probleem voordat het erger wordt - beter nog, neem een ​​puppy-kleuterklas wanneer u uw pup krijgt om problemen op volwassen leeftijd te voorkomen.

Referenties

Middelen


Bekijk de video: TRAIN JE HOND. Hoe leer je je hond NIET OPSPRINGEN? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Beretun

  Ik denk dat u zich vergist. Ik kan het bewijzen.

 2. Wilbur

  Iets meer over dat thema heeft me op de been gebracht.

 3. Mane

  a very good sentence

 4. Sittichai

  sfphno))))Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos