Informatie

Wanneer verliezen mama-honden hun melk?

Wanneer verliezen mama-honden hun melk?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De melkbar van een mama-hond zal niet altijd open zijn voor de pups om er in een opwelling van te genieten. Verwacht echter niet dat de melkproductie uit het niets stopt, net zoals u een kraan zou dichtdraaien. Het proces kan echter soepeler worden gemaakt als u de pups helpt bij het spenen en wijzigingen aanbrengt in het dieet van mamahonden.

Tijden van gebruik

In het wild baarden moederhonden in de lente en bleven ze de pups voeden tot bijna de herfst, maar in een moderne, huiselijke omgeving stoppen moederhonden hun melkproductie veel eerder. Puppy's zijn de eerste vier weken van hun leven volledig afhankelijk van moedermelk. Vervolgens moeten de pups van de melkvoorraad worden gespeend, zodat hun buikjes aan vast voedsel wennen. Dit helpt hen om ze klaar te maken om in een nieuw huis te worden geplaatst tegen de tijd dat ze 8 weken oud zijn.

Vraag en aanbod

Wat de melkreep in bedrijf houdt, is de afscheiding van melk en de voortdurende verwijdering van melk door de zogende pups. Als de puppy's steeds terugkomen voor hun maaltijden, legen ze het melkreservoir, wat het brein van de mamahond aangeeft dat ze meer melk nodig heeft. De herhaalde zuigactie van de pup is daarom wat de operatie voornamelijk in bedrijf houdt. Wanneer de puppy's niet meer zo vaak terugkomen - wanneer u hun dieet begint aan te vullen met puppyvoeding - vertraagt ​​de melkproductie en wordt het bedrijf uiteindelijk gesloten.

Irriterende klanten

Interessant is dat het tandjesproces van de puppy een belangrijke rol speelt in de openingstijden van mamahonden. Puppy's ontwikkelen hun naaldscherpe tanden rond de leeftijd van 3 tot 4 weken. Op dit moment, na het zogen, zullen de kleine piranha-pups mama's spenen irriteren, waardoor ze minder geneigd is om te zogen. Dit zorgt ervoor dat de pups meer geïnteresseerd raken in andere voedselbronnen. Maak gebruik van of haar ergernis om de puppy's kennis te laten maken met een gemengde pap gemaakt van hetzelfde puppyvoer dat aan de moeder wordt gegeven, samen met puppymelk en heet water.

Benodigdheden verminderen

Borstvoeding is de uit voedingsoogpunt meest veeleisende periode in het leven van een hond. Wanneer een mama-hond bevalt en de melkproductie op zijn hoogtepunt is, kan haar voedingsbehoefte drie keer hoger zijn dan haar normale onderhoudsvereiste. Door mamahond geleidelijk van het rijke, voedzame puppyvoer af te spenen en haar weer op volwassen voedsel te zetten zodra haar pups beginnen over te schakelen op vast voedsel, zou ze minder melk moeten produceren. Dit moet met uw dierenarts worden besproken om ervoor te zorgen dat zowel de pups als de moeder de meest adequate en geschikte voeding krijgen.

Sluiten

Het opdrogen van de melktoevoer is een geleidelijk, natuurlijk proces dat niet gehaast moet worden om ongemak te voorkomen. Maak je geen zorgen; mama-honden weten het beste wanneer het tijd is om de melkbar te sluiten - onder normale omstandigheden laat ze haar pups niet verhongeren. Overleg echter met uw dierenarts als de melkproductie van mamahonden doorgaat nadat het speenproces is voltooid; Borstklieren die niet opdrogen, kunnen pijnlijk worden en als er geen maatregelen worden genomen, kan een mastitis-infectie snel optreden.

Referenties


Bekijk de video: Dochter van Miljonair Weigerde te Trouwen met Arme Man, Dit is Wat Hij Toen Deed (December 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos