Informatie

Hoe door dierenartsen aanbevolen hondenvoer te maken

Hoe door dierenartsen aanbevolen hondenvoer te makenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Thuis eten maken voor uw hond dat past bij de voedingsbehoeften die door uw dierenarts worden aanbevolen, is mogelijk, maar het vergt planning en regelmatige communicatie. Met wat tijd en opleiding is het mogelijk om vanuit uw keuken voor een uitgebalanceerd dieet te zorgen.

Stap 1

Begin door met uw dierenarts te praten over de voedingsbehoeften van uw hond. Laat hem weten dat u uw hond natuurlijke en zelfgemaakte maaltijden wilt geven. Als uw hond medische aandoeningen heeft, kan hij deze aanpakken en helpen bij het opstellen van een dieet dat daarmee in gedachten is. Als uw hond bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen heeft, kan een dieet met weinig residu nodig zijn. Bespreek de voedingsbehoeften van uw hond met de dierenarts. Zoek uit welk percentage van het dieet uit eiwitten, vetten, koolhydraten, fruit en groenten moet bestaan.

Stap 2

Stel samen met uw dierenarts of een hondenvoedingsdeskundige een dagelijks dieet en menu samen. Uw dierenarts kan u vertellen of het voedsel dat u wilt maken, voldoet aan de voedingsbehoeften van uw hond of dat vitaminesupplementen nodig zijn.

Stap 3

Ontdek welke voedingsmiddelen niet veilig zijn voor honden. Rozijnen, druiven, chocolade, knoflook, uien en zelfs zout kunnen bijvoorbeeld giftig zijn voor uw hond. Het toevoegen van een van deze ingrediënten kan voor u vanzelfsprekend zijn tijdens het koken, maar de toevoeging ervan aan het voer van uw hond kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

Stap 4

Kook al het vlees grondig tot de aanbevolen temperatuur. Rauw of onvoldoende gekookt vlees verhoogt het risico op salmonella en E. coli.

Stap 5

Houd regelmatig het gewicht van uw hond in de gaten. Dit geldt vooral als u voor het eerst met een zelfgemaakt dieet begint. Uw dierenarts zal ervoor willen zorgen dat uw hond voldoende calorieën binnenkrijgt om een ​​gezond gewicht te behouden.

  • Schakel niet over op een zelfgemaakt dieet zonder eerst een dierenarts of hondenvoedingsdeskundige te raadplegen. Voor de gezondheid van uw hond moet u ervoor zorgen dat in zijn voedingsbehoeften wordt voorzien.

  • Net als u zult u merken dat uw hond verschillende smaken heeft. Geef hem een ​​verscheidenheid aan verschillende eiwitten en groenten en fruit om te ontdekken wat hij wel en niet lekker vindt. Hoewel sommige honden dol zijn op zoete aardappelen, kan uw hond ze haten en de voorkeur geven aan sperziebonen. Houd de voorkeuren en antipathieën bij terwijl u begint en u stelt snel een lijst samen met ingrediënten die werken.

  • Zoek voor eiwitten naar kwaliteitsvlees en vleeswaren en vergeet dingen als eieren en kwark niet. Probeer verschillende kookmethodes, zoals grillen, bakken en zelfs koken in vleesbouillon voor extra smaak.

  • Een slowcooker is een prima manier om complete maaltijden te bereiden. De rijst, groenten en vlees kunnen er tegelijk in en ze koken allemaal samen. Dit combineert de smaken en, voor een hond die zijn neus ophaalt voor gewone rijst, kan deze rijst hem vragen om meer omdat hij kookt in de sappen van het vlees.

Referenties

Middelen

Tips

  • Net als u zult u merken dat uw hond verschillende smaken heeft. Houd de voorkeuren en antipathieën bij terwijl u begint en u stelt snel een lijst samen met ingrediënten die werken.
  • Zoek voor eiwitten naar kwaliteitsvlees en vleeswaren en vergeet dingen als eieren en kwark niet. Probeer verschillende kookmethodes, zoals grillen, bakken en zelfs koken in vleesbouillon voor extra smaak.
  • Een slowcooker is een prima manier om complete maaltijden te bereiden. Dit combineert de smaken en, voor een hond die zijn neus ophaalt voor gewone rijst, kan deze rijst hem vragen om meer omdat hij kookt in de sappen van het vlees.

Waarschuwingen

  • Schakel niet over op een zelfgemaakt dieet zonder eerst een dierenarts of hondenvoedingsdeskundige te raadplegen. Voor de gezondheid van uw hond moet u ervoor zorgen dat in zijn voedingsbehoeften wordt voorzien.


Bekijk de video: Waarom eten honden gras? Honden TV S02E08 (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos