In detail

Gedragsstoornis: behandel het Pica-syndroom


Wanneer katten plotseling plastic of kledingartikelen gaan eten, lijden ze aan een gedragsstoornis. Behandel het pica-syndroom alleen als u weet wat de eetstoornis veroorzaakt. Kan het Pica-syndroom worden behandeld? - Afbeelding: Shutterstock / r.classen

Als katten dingen zoals plastic of textiel eten die ze echt niet kunnen verteren, bestaat er een risico op levensbedreigende darmobstructie. Als je trouwe viervoeter dit regelmatig doet, hebben we het over het zogenaamde pica-syndroom bij katten. Volgens sommige experts is de gedragsstoornis erfelijk. Als u het pica-syndroom wilt behandelen, moet u eerst bepalen of de ouders van het huisdier ook geneigd zijn tot deze aandoening. In dit geval kan het moeilijk zijn om de kat uit eetgedrag te halen. Neem contact op met een dierenarts en behandel de aandoening samen.

Pica-syndroom wordt gebruikt om deficiëntiesymptomen te behandelen

Fysieke oorzaken zoals ziekten of symptomen van een tekort kunnen ook worden overwogen. Laat uw dierenarts controleren of uw kat iets mist. Als er een tekort aan ijzer is, eten sommige katten zelfs het strooisel uit de kattenbak. Pica-syndroom kan vervolgens worden behandeld met voedingssupplementen of een overeenkomstige behandeling van de ziekte. Een verandering in dieet kan ook nuttig zijn: voer in plaats van ingeblikt voedsel, droog voedsel - dit bevat meer spijsverteringsvriendelijke ruwe vezels.

Tips voor geestelijke gedragsstoornis

Als uw kat vaak alleen is en zich verveelt, kan het misleidende eetgedrag ook het gebrek aan aandacht compenseren. Vraag of de huidige leefomstandigheden het nog steeds mogelijk maken om de kat op een soort-passende manier te houden. Als je het Pica-syndroom wilt behandelen, moet je je fluwelen poot voldoende tijd geven en er regelmatig mee spelen en hem naar je toe sturen om te strelen.

Aan de andere kant kan een zeer hechte band met de houder ook leiden tot stress - ten laatste wanneer deze niet beschikbaar is. Ter vervanging beginnen sommige katten onverteerbare dingen te eten. Het is belangrijk om het huisdier te leren onafhankelijker te zijn: verminder de interactie met uw huisdier geleidelijk, zelfs als het moeilijk is. Beslis zelf wanneer streelde.

Detecteren intestinale obstructie tijd bij katten

Als katten een darmobstructie hebben, kan dit levensbedreigend zijn. Daarom ...

Cats toegang weigeren

Tegelijkertijd moet u ervoor zorgen dat uw trouwe viervoeter geen toegang heeft tot de objecten waar hij herhaaldelijk aan knabbelt. Als uw kat het tapijt heeft opgegeten, moet u voorkomen dat ze de juiste ruimte betreedt door er een meubelstuk op te leggen. Ook een bedrijf afstandsbediening spuiten kon helpen. Nieuw kattenspeelgoed kan helpen het Pica-syndroom te behandelen: de gedragsstoornis kan worden gekanaliseerd in een gezond jachtinstinct.

Video: Oppositioneel opstandige stoornis - Kennisclip (Mei 2020).