Informatie

Malteser: informatie over verzorging en onderhoud

Malteser: informatie over verzorging en onderhoud


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Klein, schattig, donzig, wit: Geen wonder dat de Maltese hond een van de populairste familiehonden in Duitsland is. Maar welke speciale functies vereisen eigenlijk de verzorging van hun mooie vacht en in welke houding voelen ze zich het meest comfortabel? Maltese honden zijn perfecte familiehonden - Afbeelding: Shutterstock / Malota

Maltezen behoren tot een klein hondenras van oorsprong uit het centrale Middellandse Zeegebied. Ze worden tot 25 cm lang en hebben een zachte, lange en zijdeachtige vacht die de vloer kan bereiken. Vanwege hun schattige uiterlijk worden Maltezen vaak aangezien voor typische schoothondjes - maar dat zijn ze meestal niet.

Malteser: Passende veehouderij

Maltezen zijn klein, maar hebben een goede dosis zelfvertrouwen. De meeste vertegenwoordigers van hun ras houden er niet van om rondgedragen te worden. Ze kunnen ook thuis worden gehouden, maar zijn levendig, behendig en hebben hun regelmatige en gevarieerde oefening nodig, net als andere honden. Ze hebben ook geen bezwaar tegen incidentele langere tochten.

Maltezen zijn geen blaffers, maar waakzaam. Het ene of het andere blaffen moet daarom worden overwogen bij het plannen van het houden in een stadsappartement met lawaaierige muren. Vanwege hun kindvriendelijke, loyale en aanhankelijke aard zijn Malteser geweldig als familiehonden, die kunnen worden geïntegreerd in spel, plezier en gemeenschappelijke activiteiten. Bovendien zijn ze slim en houden ze van veeleisende banen.

Maltese zorg gemakkelijk gemaakt: vier accessoires

De Maltezer is een vriendelijke, kleine familiehond, wiens zorg niet bijzonder veeleisend is ...

Speciale zorg voor een speciale vacht

Het verzorgen van de Maltezer is veeleisend, omdat de zijdeachtige vacht van de schattige vierbenige vriend geen onderhuid heeft en gemakkelijk knoopt. Het moet zorgvuldig worden gekamd met een zachte borstel, ontward en gereinigd van vuil dat dagelijks tijdens het wandelen kan worden gevangen.

De hond laten scheren in de hondensalon is ook een optie om het haar van de kleine viervoetige vriend in toom te houden. Wat de eigenaar van een Maltezer moet investeren in zorgtijd, bespaart hij echter op stofzuigen: in tegenstelling tot andere honden komt de kleine witte hond niet in de vachtwissel.

Waarschuwing: in de zomer bestaat er een risico op zonnebrand voor de loyale hond met de lichte vacht. U moet daarom lange, uitgebreide wandelingen plannen op zeer warme dagen 's avonds en' s ochtends en een schaduwrijke route kiezen voor de middagronde.


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos