Informatie

Hoe u ervoor kunt zorgen dat honden stoppen met draaien

Hoe u ervoor kunt zorgen dat honden stoppen met draaienWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je je hond in een cirkel ziet ronddraaien, denk je er misschien niets van en lacht je om zijn dwaasheid. Wat u niet weet, is dat zijn gedrag een uiting kan zijn van angst en stress, en een begin kan zijn van een compulsieve stoornis. Om dit te voorkomen, corrigeert u het gedrag zodra u het opmerkt. Uw snelle actie kan voorkomen dat de compulsieve stoornis de gezondheid en kwaliteit van leven van uw huisdier aantast.

Stap 1

Breng uw hond naar een dierenarts om hem te laten onderzoeken om medische aandoeningen uit te sluiten die het ronddraaiende gedrag kunnen veroorzaken. Zodra de diagnose is gesteld, kan een dierenarts medicijnen voorschrijven om de stress en angst van uw hond te verminderen, zodat hij minder dwangmatige uitbarstingen heeft.

Stap 2

Bekijk uw hond als een havik en als hij begint te cirkelen, schud dan onmiddellijk een blik met munten. Het harde geluid zal hem op zijn weg stoppen. Laat hem een ​​kauwspeeltje zien; als hij interesse toont in het speeltje, prijs hem dan rijkelijk om het goede gedrag te versterken. U kunt ook "zit" zeggen en uw huisdier metgezel een knuffel en traktatie geven wanneer hij gehoorzaamt. Doe dit elke keer dat je hem ziet ronddraaien.

Stap 3

Trakteer uw hond op dagelijkse trainingssessies, want lichaamsbeweging heeft een ontspannend en kalmerend effect op uw hond waardoor hij minder snel begint te draaien. Reserveer minimaal 30 minuten per dag voor de beweging van uw hond. Laat hem rennen en zwemmen zodat hij energie kan verbranden die hij anders zou gebruiken om te draaien. Doe mee met het plezier - speel een spelletje touwtrekken of apporteren met je hond.

Stap 4

Voorzie uw hond van voldoende vermaak, zodat hij zich niet verveelt en begint te draaien. Stimuleer hem met gehoorzaamheidstrainingen, verschillende kauwspeeltjes en hondenspeeltjes gevuld met voedsel. Vermijd spelletjes waarin uw huisdier metgezel het licht van een laserpointer of zaklamp moet achtervolgen, omdat deze zijn ronddraaien kunnen versterken.

Stap 5

Minimaliseer de hoeveelheid tijd dat u uw hond in een kleine ruimte opsluit, want soms wordt het ronddraaien veroorzaakt door langdurige opsluiting.

  • Vermijd schelden of straffen van uw hond wanneer u hem betrapt op ronddraaien, omdat dit zijn angst alleen maar vergroot en het gedrag kan verergeren.

Items die u nodig heeft

  • Blikje munten
  • Kauw speelgoed
  • Hondensnoepjes
  • Hondenspeelgoed gevuld met voedsel

Referenties

Waarschuwingen

  • Vermijd schelden of straffen van uw hond wanneer u hem betrapt op ronddraaien, omdat dit zijn angst alleen maar vergroot en het gedrag kan verergeren.


Bekijk de video: Dog School: Je hond leren voetballen treibball (Augustus 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos