Informatie

Duitse berenhond: gepast houden

Duitse berenhond: gepast houden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een Duitse berenhond is niet geschikt voor elk huishouden. Vanwege de imposante omvang wordt de houding in de stad liever niet aanbevolen. Een boerderij of een huis met een grote tuin is het puurste paradijs voor dit ras. Een Duitse berenhond voelt zich het meest comfortabel wanneer hij stoom kan afblazen - cc / Wikimedia / Bruceleespor

Met een schofthoogte tot 85 centimeter is een Duitse berenhond een van de zeer grote honden. Vooral vanwege zijn grootte is een soortgeschikte houding een uitdaging voor deze zachtmoedige reuzen. Concreet betekent dit dat een dier van zijn formaat geen zaken heeft in een stadsappartement.

Duitse berenhond: perfect voor gezinnen

Een Duitse berenhond is een zeer familiegerelateerde vierbenige vriend. Hij zoekt nabijheid tot mensen en wil niet te lang van zijn meester worden gescheiden. Dit is deels te wijten aan het beschermende instinct dat dit hondenras zich gedurende vele jaren heeft ontwikkeld. Dus plan genoeg tijd voor hem. De goedaardige reus ligt het liefst dicht bij zijn eigenaren en kijkt wat er aan de hand is. Wanneer hij zijn "kudde" om zich heen heeft, is de wereld prima voor hem. De verstandige viervoetige vriend heeft iets voor zichzelf: hij blaft slechts zeer zelden en trekt daarom niet noodzakelijkerwijs de aandacht van uw buren, althans akoestisch.

Germaanse berenhond: familiegerelateerde vierbenige vriend

Een Duitse berenhond is de ideale familiehond. Hij is niet alleen knuffelig en dol op kinderen ...

Passende bewaring: het belangrijkste is veel ruimte

Een Duitse berenhond heeft ook veel beweging nodig. Een grote boerderij is ideaal, maar u kunt de grote vierbenige vriend ook in een ruime tuin houden. Als je een grote tuin niet je eigen kunt noemen, moet er minstens een stuk bos of een grote weide in de buurt zijn, waar een Duitse berenhond echt stoom kan afblazen. Dit hondenras moet daarentegen niet in de stad worden gehouden. Omdat noch in een klein appartement, noch in de drukke straten van een grote stad de grote viervoetige vriend zich echt kan ontwikkelen.

Germaanse berenhond: werkgelegenheid en hondensport

De Duitse berenbeer is blij dat hij zijn beschermende instinct kan uitleven, bijvoorbeeld als waakhond voor uw huis of eigendom. Uitgebreide maar ontspannen wandelingen zijn ook goed voor hem. Je kunt ook zoekgames met hem uitproberen door snoepjes in het appartement of in de tuin te verbergen en je hond te helpen deze te vinden. Vanwege zijn grootte is niet elke hondensport geschikt voor hem - hij zou geen plezier hebben met behendigheidstraining of hondendansen. Veel Germaanse berenhonden houden echter van water en zwemmen graag - dit is gemakkelijk voor de gewrichten en houdt ze fit. Retriever-spellen zijn ook geweldig om je hond bezig te houden. Zoals veel grote hondenrassen, is een Duitse berenhond ook enthousiast over de hondensport. Zorg er echter voor dat je pas begint met trainen wanneer deze volgroeid is.


Video: Droopy (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Zolokus

  Ongelijkbaar thema, het is interessant voor mij :)

 2. Kohkahycumest

  Leuk bericht, ik hou ervan :)

 3. Jeanelle

  je zin is briljant

 4. Grojora

  Ik denk dat je een fout maakt. Laten we dit bespreken. E -mail me op PM, we zullen praten.

 5. Akinosar

  Het is beter als je schrijft over wat je zeker weet en het in je eigen ervaring hebt geprobeerd, anders giet je water dat in essentie zinloos isSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos