Informatie

Fietsen met de hond: de juiste uitrusting


Als je met je hond op een fiets wilt rijden, moet je er zeker van zijn dat je harige metgezel er geschikt voor is. Als de gezondheid van de viervoeters en het trainingsniveau samen fietsen toelaten, heb je nog steeds de juiste uitrusting nodig om fietsen een veilig plezier te maken.

Veiligheidsuitrusting voor mens en hond

Veiligheid begint op twee wielen vóór de excursie. Idealiter zou uw fiets uitgerust moeten zijn met een rugpedaal. Dit is vooral handig als u de riem in uw hand houdt en daarom de handrem niet kunt bedienen. Zodra je in de schemering of zelfs in het donker bent, zijn ook lichten en reflectoren vereist - niet alleen voor de fiets, maar ook voor de hond en jezelf.

Borstharnas in plaats van kraag tijdens het fietsen

Uw hond moet goed passende, gevoerde harnassen dragen wanneer hij met u op de fiets loopt. Een halsband heeft altijd het risico van plotselinge, schokkerige bewegingen die het strottenhoofd en de wervelkolom van de hond beïnvloeden.

Met goed harnas kun je blessures voorkomen tijdens het samen fietsen. Als u vaker met uw fiets reist, moet u uw vierbenige metgezel regelmatig controleren op schuurplekken en, indien nodig, de harnassen vervangen.

Welke riem om te fietsen?

Als u de riem van uw hond in uw hand wilt houden, is het het beste om een ​​stevige lederen riem met een lengte van één tot twee meter te gebruiken.
Sleeplijnen of flexlijnen zijn echter uitgesloten, omdat te lange lijnen kunnen vastlopen tijdens het fietsen. Flexilines zijn ook log en zeer luidruchtig als u ze per ongeluk laat vallen, wat betekent dat er een risico op een ongeval is omdat uw hond bang is.

Zeer praktisch: waterdispenser voor honden

Thuis of onderweg: zoet water moet altijd beschikbaar zijn voor honden. Naast de eenvoudige ...

Een jumper als alternatief voor de riem

Als u uw handen vrij hebt, kunt u zich beter concentreren op fietsen en verkeer. Je hebt de optie met een zogenaamde jumper. Het is een goed, veilig alternatief voor een riem. Het is een flexibel metalen apparaat dat op het achterste deel van het fietsframe is gemonteerd. Het houdt de hond op afstand van de fiets zodat hij niet tegen de fiets in kan rennen en compenseert schokkende bewegingen met een veer. Een ingebouwd veiligheidssysteem bevrijdt de hond ook van de korte riem als hij in een obstakel terechtkomt.

Pauze Equipment

Als je langere tochten plant die niet langs meren of beken leiden, is het uiterst belangrijk dat je water bij je hebt, niet alleen voor jezelf maar ook voor je trouwe viervoeter. Er zijn nu veel praktische waterdispensers onderweg die comfortabel in elke rugzak passen.

Video: WOKAN (Augustus 2020).