Informatie

Welke soorten wormen kunnen van honden op mensen worden overgedragen?

Welke soorten wormen kunnen van honden op mensen worden overgedragen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Darmparasieten zijn veel voorkomende bevindingen bij honden en puppy's. Whipworms en Isospora, of Coccidia, zijn twee veel voorkomende darmparasieten die niet zoönotisch zijn, maar er zijn andere die u en uw gezin kunnen treffen. Gelukkig zijn darmparasieten bij honden gemakkelijk te behandelen en kunnen er maatregelen worden genomen om toekomstige infecties te voorkomen.

De gewone rondworm

Toxocara canis, ook wel rondwormen genoemd, zijn de meest voorkomende darmparasieten bij honden. Er zijn vier mogelijke transmissieroutes op honden. Eén route is de opname van rondwormeieren uit de grond. Honden die op geïnfecteerde prooien jagen en ze consumeren, kunnen de parasieten oplopen. Zwangere honden die geïnfecteerd zijn, kunnen spoelwormen doorgeven aan hun zich ontwikkelende foetussen. Moederhonden die borstvoeding geven, kunnen de rondworminfectie via de melk doorgeven aan hun puppy's. Het uitvoeren van een fecale drijfanalyse van de ontlasting van de hond zal de aanwezigheid van rondwormeieren bevestigen. Wanneer een mens rondwormen samentrekt, probeert de parasiet zijn levenscyclus te leven. Omdat de gebruikelijke gastheer een hond is, gaat de rondworm verloren terwijl hij door het menselijk lichaam migreert, en komt hij meestal in het oog terecht. Deze aandoening wordt viscerale larve migrans genoemd. Permanente gedeeltelijke blindheid ontstaat als de rondworm in het menselijk oog sterft.

De bloedzuigende haakworm

Ancylostoma caninum, of haakwormen, zijn bloedzuigende darmparasieten. Vrouwelijke haakwormen werpen hun eieren af, die via de uitwerpselen van de hond in de omgeving terechtkomen. Een andere gastheer neemt de larven op en vervolgens migreren de larven door het lichaam totdat ze hun intrek nemen in het maagdarmkanaal van de gastheer om te rijpen. Knaagdieren en vogels kunnen ook als gastheren dienen. Als een hond een van deze besmette dieren opeet, zal hij de haakworminfectie oplopen. Larven in de grond kunnen een gastheer infecteren door door de huid te sijpelen en in de bloedbaan te komen. Zwangere honden kunnen de haakwormen doorgeven aan hun ongeboren puppy's, en moeders die borstvoeding geven, kunnen hun puppy's infecteren met hun besmette melk. Een fecale flotatieanalyse op de ontlasting van de hond zal de aanwezigheid van haakwormeieren bevestigen. Haakwormen kunnen mensen infecteren door de huid binnen te dringen, wat resulteert in een intens jeukende aandoening die cutane larve migrans wordt genoemd. Mensen kunnen ook haakwormen krijgen door inslikken.

De Giardia Protozoan

Giardia is een protozoaire darmparasiet die wordt gecontracteerd door inslikken. De meest voorkomende bronnen van Giardia zijn stilstaand en vervuild water. Eenmaal geconsumeerd, resulteert de Giardia-infectie in diarree en gewichtsverlies. Cysten worden uitgescheiden in de diarree om de omgeving te besmetten en een nieuwe gastheer te infecteren. Een Giardia-infectie brengt het vermogen van de darmwand om vitamines en voedingsstoffen op te nemen in gevaar. Microscopisch onderzoek van een direct fecaal uitstrijkje of van een monster dat is gekleurd met jodium kan de aanwezigheid van Giardia aan het licht brengen. Een andere diagnostische methode is een fecale flotatietest die wordt uitgevoerd met zinksulfaat als het drijvende medium dat wordt gebruikt om Giardia-cysten te onthullen. Een Giardia ELISA-testkit is nu beschikbaar als een gemakkelijke methode om snel Giardia te diagnosticeren. Het Giardia-type dat typisch mensen infecteert, verschilt van dat dat honden infecteert, maar contact met de uitwerpselen van een besmet huisdier of mens en daaropvolgende inname van de parasiet leidt ertoe dat zowel mensen als dieren de Giardia-infectie oplopen. Zoek een behandeling als u denkt dat u of uw hond Giardia heeft opgelopen.

Preventie toekomstige infectie

Terwijl uw hond of puppy wordt behandeld voor darmparasieten, moet u ervoor zorgen dat iedereen in het huishouden, met name kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem, regelmatig en grondig handwasthygiëne beoefent. Laat de hond de gezichten van mensen niet likken. Vraag uw dierenarts om een ​​shampoo aan te bevelen om ontlastingsresten van de vacht van uw hond te verwijderen. Terwijl u handschoenen draagt, moet u al het ontlastingsmateriaal van de tuin opruimen wanneer uw hond het heeft geëlimineerd. Als uw puppy thuis een ongeluk krijgt, schrob de oppervlakken dan indien mogelijk met een mengsel van water en bleekmiddel. Als uw hond eenmaal is behandeld, vraag dan uw dierenarts naar een maandelijks preventief middel tegen hartworm dat ook enkele veelvoorkomende darmparasieten voorkomt. Als uw hond ziek is van een van deze parasieten, zoek dan altijd medische hulp.


Bekijk de video: Agressieve hond maakte meer slachtoffers in Maassluis (Mei 2022).


Opmerkingen:

 1. Mikajin

  wonderfully, it is very valuable piece

 2. Hweolere

  Nogal

 3. Epopeus

  Ik weet zeker dat dit al is besproken, gebruik de zoekfunctie op het forum.

 4. Daniachew

  de zeer waardevolle zinSchrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos