Informatie

Een teef neutraliseren: wanneer is het juiste moment?

Een teef neutraliseren: wanneer is het juiste moment?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heb je de voor- en nadelen afgewogen en besloten je hond te laten castreren? Dan is het tijd om het juiste tijdstip voor de interventie te bepalen. Het is cruciaal voor de ontwikkeling van de viervoetige vriend. Laat de hond castreren: het juiste moment is belangrijk - Shutterstock / Shooty Photography

Voordat u uw hond laat castreren, moet u goed overwegen wanneer de procedure moet plaatsvinden. De leeftijd van het dier en het tijdstip van de cyclus zijn bepalend. Als de hond nog erg jong is en nog niet in hitte was, kan de castratie nu mogelijk al worden uitgevoerd (vroege castratie). Anders is het belangrijk om de juiste tijd aan te passen aan de hitte.

Belangrijk: deze gids vervangt geen veterinair advies.

Vroege castratie van het teefje voor de eerste heat

Teven staan ​​meestal voor het eerst in de hitte tussen de zesde en twaalfde levensmaand. Bij grote hondenrassen kan de eerste hitte later beginnen. Als u hebt gekozen voor vroege castratie, moet de procedure worden uitgevoerd op een moment dat het hormoonniveau zo laag mogelijk is. In de regel is dit tussen de vierde en achtste maand, d.w.z. op voldoende afstand van de eerste heat. Dit is belangrijk omdat wanneer de hormonale activiteit hoog is, de organen meer bloed krijgen, wat het risico op complicaties tijdens de operatie verhoogt.

Een voordeel van vroege castratie in teven is dat het het risico op borstkanker vermindert. Sommige experts schrijven echter dat de pre-seksuele interventie problemen kan veroorzaken in het sociale gedrag van de dieren. Een teef rijpt door de eerste hitte, wordt bijna volwassen - deze belangrijke stap zou worden weggelaten als het dier vroeg werd ontwikkeld. Krijg goed advies van de dierenarts. U vindt meer over dit onderwerp in de gids: "Vroege castratie bij honden: voordelen en risico's".

Castratie van de teef: voor- en nadelen

De castratie van de teef is bijna een kwestie van geloof voor veel hondenbezitters: de meningen ...

Castratie na de eerste hitte

Veel hondenbezitters besluiten daarom om hun teef een keer te laten lopen en dus te wachten op seksuele volwassenheid. Deze ontwikkelingsfase duurt over het algemeen langer voor grote hondenrassen dan voor kleine. Op zijn beurt wordt late castratie geassocieerd met een hoger risico op incontinentie omdat de interventie de positie van de blaas verandert. In elk geval moet u minstens twee maanden na de eerste verhitting wachten voor de procedure totdat het hormoonniveau van uw teef is teruggekeerd naar normale niveaus en een mogelijke schijnzwangerschap is overwonnen.

Idealiter vindt castratie plaats in de fase van seksuele rust tussen de rituelen, in de zogenaamde anestrus, die ongeveer acht tot tien weken na de uitslag begint en tot vijf maanden duurt. De dierenarts is beschikbaar om u te adviseren over de exacte bepaling van het juiste tijdstip. Hij zal ook de voor- en nadelen van vroege of latere castratie met u afwegen.


Video: EPIC TOY UNBOXING AND REVEAL. We Are The Davises (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Hurlbert

  Ja werkelijk. Alles hierboven verteld de waarheid. Laten we deze vraag bespreken.

 2. Hadwyn

  Maak fouten. We moeten bespreken. Schrijf me in PM.

 3. Moogukree

  Ik zie daar de betekenis niet van in.

 4. Brajinn

  Wat een gekke gedachte?Schrijf een bericht

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos